Beter slapen naast je partner? 5 slaaptips

Vind je het lastig om aan je nachtrust toe te komen als je samen slaapt? Bezorgt je partner je slapeloze nachten? Hoewel snurken, slaapapneu en praten in de slaap veelvoorkomende oorzaken zijn waardoor koppels liever in aparte bedden of slaapkamers slapen, zijn er vaak nog andere redenen waarom je je partner soms liever kwijt dan rijk bent in bed. Zo slaap jij misschien liever op een zachte matras, terwijl je lief een stevig exemplaar verkiest? Misschien slaap je slecht omdat jij het altijd koud hebt onder het dekbed en je wederhelft te warm?

Wees gerust, er bestaan wel degelijk oplossingen voor jullie slaapproblemen. Met deze slaaptips komen jullie makkelijker in slaap, slapen jullie beter door en hebben jullie minder last van vermoeidheid overdag. Klaar om van je bed een waar liefdesnest te maken?

beter slapen naast je partner

Slaaptip 1. Kies elk jullie eigen matras

Slaap jij liever op een zachte matras en verkiest je wederhelft een stevig exemplaar? Heeft de een vermoeide benen en de ander pijnlijke gewrichten? Gun elkaar een zalige nachtrust en kies elk voor een aparte matras die voldoet aan jullie wensen. Met de geknipte vulling (pocketvering, latex of koudschuim) en je favoriete hardheid (zacht, middelhard, stevig of extra stevig). 

Of je beter een stevige of een zachte matras kiest, hangt af van je lichaamsbouw. Ben je licht en tenger gebouwd, dan heb je doorgaans een zachtere en soepelere ondersteuning nodig dan iemand die zwaarder en breder is. 

harde of zachte matras

Wist je trouwens dat snurken een gevolg kan zijn van een te harde matras? Lig je in zijlig op een te harde matras, dan krijg je na verloop van tijd pijn in de arm die onder je lichaam ligt. Tijdens je slaap rol je dan onbewust op je rug. Daardoor zakken het zachte gehemelte, de huig en je tong naar achteren. Het gevolg? Een nachtelijk snurkorkest én een extra slaapprobleem.

Slaaptip 2. Werk de scheiding weg

Houdt de gleuf tussen twee matrassen je tegen om elk jullie eigen exemplaar te kiezen? Sleeplife® en Ergosleep® ontwikkelden verschillende oplossingen, waardoor jullie elk op jullie eigen ideale matras kunnen slapen, zonder de scheiding in het midden te voelen:

gleuf tussen twee matrassen wegwerken

Duo-rits
Sommige eenpersoonsmatrassen zijn afgewerkt met een rits. Leg je twee matrassen naast elkaar, dan kan je ze met elkaar verbinden door de rits te sluiten.

Topper
Een topper of topdekmatras is een dunne matras die je bovenop je matras legt. Ze verlengt de levensduur van je matras en maakt je slaapbeleving net dat beetje luxueuzer. Maar wist je dat een tweepersoonsexemplaar ook de ideale oplossing is om de richel tussen twee matrassen weg te werken? Superhandig én comfortabel voor elk van jullie!

Pont d’amour
Een pont d’amour – ook wel love-bridge, T-stuk of matraswig genoemd - is een stuk schuim in de vorm van een T. Het past perfect in de gleuf tussen aparte matrassen. Als je gevoelig bent voor randjes en oneffenheden kan je nog een onderdeken boven leggen. Kies een tweepersoonshoeslaken en leg eventueel een antislip-matrasbeschermer onder de matrassen. Zo voorkom je dat ze alsnog uit elkaar schuiven. 

Slaaptip 3. Kies elk jullie eigen dekbed

Ben jij een echte koukleum en heeft je partner het snel warm 's nachts? Of transpireert de een veel, terwijl de ander allergisch is aan huisstofmijt? Voorkom slaapproblemen en kies gerust elk apart je favoriete dekbed. Met elk de gewenste vulling en geliefde warmteklasse. Helemaal afgestemd op jullie eigen persoonlijke behoeften. Mis je het gevoel van een tweepersoonsdekbed? Zodat je lekker tegen je partner kan aankruipen zonder dat je dekbed voortdurend van je afglijdt? Met de Loopies combineer je de aparte donsdekens tot één tweepersoonsdekbed. Samen één: in jullie relatie én in bed.

Met Loopies kan je ook je eigen combi-dekbed maken. Kies twee verschillende warmtes, leg ze op elkaar en verbind ze met de loopies. Wedden dat geen enkel dekbed aan het jouwe kan tippen? 

Slaaptip 4. Kies je dekbed groot genoeg

Als je nachtelijke trekpartijtjes wil vermijden, doe je er goed aan je dekbed groot genoeg te kiezen. Maar hoe groot moet dat precies zijn? Dat hangt af van de precieze afmetingen van je bed of boxspring. Onderstaande tabel helpt je de juiste grootte te bepalen.

afmetingen van dekbed

Slaaptip 5. Ga voor het zachtste dekbedovertrek

Net zoals de aanraking van je partner onweerstaanbaar is, is het gevoel van zacht bedtextiel onmisbaar voor je nachtrust. In de zomer kies je best voor koelere overtrekken zoals katoen-satijn. In de winter ga je beter voor beddengoed dat je lichaamswarmte vasthoudt, zoals flanel. Blijf je het ondanks alles koud hebben? Je liefste vindt het vast niet erg om je even te verwarmen. Slaapprobleem opgelost!

Op zoek naar een slaapoplossing om beter te slapen naast je partner? Kom gerust langs in de winkel in je buurt of neem een kijkje in onze online shop. We geven je graag slaapadvies op maat van jouw leven. 

Op zoek naar een slaapoplossing om beter te slapen naast je partner?