Matrassen

nieuwe matras kopen

Heb je een nieuwe matras nodig?

Is je matras aan vervanging toe of wil je een nieuwe matras kopen? Bij Sleeplife® vind je meer dan 40 verschillende kwaliteitsmatrassen kopen, voor elk budget en in tal van afmetingen. Eenpersoonsmatrassen, tweepersoonsmatrassen en dekmatrassen. Elk met hun unieke eigenschappen, om je nachtrust zo comfortabel mogelijk te maken. Kies je best voor een harde of zachte matras? Een latexmatras of pocketverenmatras? Of een Foam-matras?

Welke matras voor jou geschikt is, hangt volledig af van jouw slaapvoorkeur en -behoeftes. Onze slaapadviseurs helpen je graag met persoonlijk slaapadvies. Kom gerust eens langs in 1 van de 22 Sleeplife®-winkels. Dan begeleiden we je naar een voelbaar betere nachtrust.

De voordelen van een matras kopen bij Sleeplife®

 • Al onze matrassen zijn aan 4 zijden omkeerbaar. Zo verleng je de levensduur en hou je het comfort hoog.
 • Al onze matrassen beschikken over een afritsbare hoes. Ideaal voor het onderhoud.
 • Bij Sleeplife® heb je recht op een goed-slapen-garantie. Daarmee kan je tot twee maanden na levering de kern van je matras gratis eenmalig omruilen. Je betaalt enkel een bijdrage in de transportkost.
 • Je hebt keuze tussen meer dan 40 verschillende matrassen. Ook speciale formaten en diktes. Keuzestress? Geen paniek: onze slaapexperts helpen je aan de ideale matras.
 • Tijdens je zoektocht kan je rekenen op ergonomisch advies van onze Sleeplife®-slaapadviseurs. Zeg rugpijn dus vaarwel!
 • Voor elk budget is er een matras. Of je nu gaat voor een matras van € 395 of € 2599.
 • Bij Sleeplife® krijg je meer matras voor dezelfde prijs. Je betaalt namelijk hetzelfde voor een matras met een lengte van 200 cm als voor een exemplaar van 210 cm lang.
 • Wat meer plaats nodig naast je partner, of ga je gewoon graag royaal breed liggen? Geen probleem, voor een matras van 180 cm betaal je evenveel als een van 160 cm breed.
 • Afhankelijk van je behoeften vind je een bijpassende matrasbeschermer.
Sleeplife matras voordeel
waarom bedbodem belangrijk is

Vergeet ook je bedbodem niet

Er wordt wel eens gezegd dat een bedbodem niet belangrijk is. Dat het niet uitmaakt waar je matras op ligt. Niets is minder waar. Het is belangrijk om te weten dat je lichaam pas de juiste ondersteuning krijgt als matras en bedbodem optimaal samenwerken. Is dat niet het geval? Dan heb je het ideale recept voor nek-, schouder- of rugpijn.

Ook de levensduur van je matras vaart er wel bij. Voor je een nieuwe matras koopt, controleer je dus best ook even de staat van je lattenbodem of boxspring. Staan de latten bol, zijn de rubbers versleten, vertoont je boxspring kuilvorming ...? Overweeg dan een nieuw exemplaar.

Wanneer is je matras aan vervanging toe?

Als je 's morgens uitgerust en pijnvrij wil opstaan, is een goede matras van groot belang. Hoe kan je zien of jouw matras aan vervanging toe is?

 • een matras ouder dan 10 jaar is mogelijk sterk verzwakt
 • er is kuilvorming ter hoogte van het bekken of druk aan de schouders
 • controleer of de bodem te hard is
sleeplife matrassen detail

Verschillende soorten matrassen

Het materiaal waaruit de matraskern is opgebouwd heeft een belangrijke invloed op het ligcomfort. Welk materiaal het beste bij jou past, is dan weer afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en lichamelijke kenmerken (zoals zweten, koud hebben …). Kom onze matrassen gerust eens uittesten in een van onze 22 Sleeplife®-matrassenwinkels in Vlaanderen. Matrassen online vergelijken? Dat kan ook!

Zachte of harde matras?

Of je beter een harde of zachte matras kiest, hangt af van je lichaamsbouw. Ben je licht en tenger gebouwd, dan heb je een zachtere en soepelere ondersteuning nodig dan iemand die zwaarder en breder is. Vergeet bij je keuze ook niet dat je matras voldoende moet ventileren. Wist je dat je ‘s nachts tot 500 ml vocht verliest?

Goed-slapen-garantie

Bij Sleeplife® geniet je van een goed-slapen-garantie. Daarmee kan je tot twee maanden na levering je matraskern eenmalig omruilen. We ritsen de hoes van je matras open en vervangen de kern door een andere hardheid. Het materiaal waaruit de kern is samengesteld - latex, Foam of pocketveren - blijft wel gelijk. Alle matrassen bij Sleeplife® beschikken over een afritsbare hoes en zijn omkeerbaar aan 4 zijden.

goed-slapen-garantie

Hoe slaap je best met 2 in 1 bed?

Wellicht heb je niet alleen een andere lichaamsbouw dan je partner, maar ook een andere slaapvoorkeur. Hoe kan je dan toch allebei van een zalige nachtrust genieten?

 • kies elk voor een aangepaste matras
 • pas je slaaphouding aan
 • voor de scheiding tussen de matrassen bestaan er hulpmiddelen
hoe spleet tussen 2 matrassen opvullen

Kies elk jullie eigen matras

zonder dat de spleet tussen 2 matrassen stoort

Hou je van je partner, maar niet van de tweepersoonsmatras die jullie delen? Logisch, jullie hebben elk een andere lichaamsbouw en slaapvoorkeur. Kies daarom gerust jullie eigen eenpersoonsmatras. Zo gunnen jullie elkaar een zalige nachtrust. Alleen … hoe raak je af van die spleet tussen twee matrassen? Relax, bij Sleeplife® vind je heel wat eenvoudige oplossingen voor die irritante gleuf. 

topdekmatrassen sleeplife

Topdekmatras

Het extra laagje slagroom

Wil je nog meer slaapcomfort? Met een dekmatras of topper maak je je matras iets zachter. Of je nu kiest voor Foam, latex of traagschuim. Bovendien geniet je met een oplegmatras van heel wat extra voordelen:

 • extra ligcomfort
 • werkt de scheiding weg tussen twee matrassen
 • makkelijk te keren en te luchten
 • verlengt de levensduur van je matras

Eenpersoonsmatras, tweepersoonsmatras of twijfelaar

Ben je op zoek naar een eenpersoonsmatras voor je eenpersoonsbed? Dan is de kans groot dat je een matras van 90x200 cm nodig hebt. Dat is namelijk het standaardformaat. Slaap je in een tweepersoonsbed en zoek je een passende tweepersoonsmatras? In dat geval zijn de meest populaire afmetingen 160x200 cm of 180x200cm. Ben je een twijfelaar? Opteer dan voor 120x200 cm of 140x200 cm.

Staat de maat die jij nodig hebt, niet in het rijtje? We hebben nog een heleboel andere afmetingen. Ben je nogal groot? Dan kies je best voor een eenpersoonsmatras of tweepersoonsmatras met een lengte van 210 of 220 cm. Vaak zonder meerprijs. Zelfs een matras op maat behoort tot de mogelijkheden.