Zo werk je de scheiding tussen twee matrassen weg

In België kiest 1 op de 5 koppels er bewust voor om niet in hetzelfde bed te slapen als zijn partner. Of toch niet om te rusten. Met het oog op een betere slaapkwaliteit is dat misschien geen slecht idee. Maar laten we eerlijk zijn: gezellig is anders. In een eerder blogbericht gaven we al enkele tips om beter samen te slapen met je partner. Zo is 2 aparte matrassen kiezen, een bijzonder goede optie. Jij hebt namelijk een andere lichaamsbouw en slaapvoorkeuren dan je wederhelft. Door elk je eigen matras te kiezen in plaats van één enkele matras, gunnen jullie elkaar een zalige nachtrust. Alleen … hoe raak je af van die irritante scheiding tussen twee matrassen?

spleet matrassen opvullen

Oplossingen voor de spleet tussen twee matrassen

De gleuf en de naad tussen twee matrassen is een van de grootste ergernissen in een tweepersoonsbed. Het is onmogelijk om knusjes tegen je geliefde aan te liggen. Van zodra je een poging onderneemt, schuiven de matrassen langzaam uit elkaar en voor je het weet, ben je gesandwicht. Help! Ook als je graag in het midden van de matras ligt, levert de spleet problemen op. Koppels die het bed delen met elk hun eigen matras weten precies hoe storend dat kan zijn.

Gelukkig zijn er al heel wat hulpmiddelen op de markt om de twee matrassen bij elkaar te houden. Zo kunnen jullie elk op jullie eigen ideale matras slapen, zonder de scheiding in het midden te voelen:

1. Tweepersoonstopdekmatras

Kan je maar niet wennen aan de spleet? Een topmatras voor twee personen biedt vast soelaas. Een tweepersoonstopdekmatras is een dunne matras die je bovenop je matras legt. Ze verlengt de levensduur van je matras en maakt je slaapbeleving net dat beetje luxueuzer. Maar wist je dat een tweepersoonstopper ook de ideale oplossing is om de richel tussen twee matrassen weg te werken? Superhandig én comfortabel voor elk van jullie!

tweepersoonstopdekmatras voor richel tussen matrassen

2. Duo-rits

Sommige eenpersoonsmatrassen zijn afgewerkt met een rits, zodat je twee losse matrassen makkelijk aan elkaar kan koppelen. Leg de matrassen naast elkaar en verbind ze door de rits te sluiten.

Niet alle matrassen zijn verkrijgbaar met deze optie. Ergosleep®-matrassen bijvoorbeeld wel. Je kan ze uitrusten met zowel aan de linker- als rechterzijde een rits. Telkens boven- en onderaan. Zo blijven ze altijd mooi samen. Door de plaatsing van de ritsen aan de 4 zijden kan je de matras nog steeds langs alle zijden keren. Bovendien zit de rits netjes onder de bies, waardoor je de gleuf in geen geval voelt.

duorits voor gleuf tussen matrassen

3. Tweepersoonsmatras met twee verschillende helften

Wil je koste wat het kost maar 1 matras op je bedbodem in plaats van een boxspring met 2 matrassen? Dan is er nog altijd dit fantastische alternatief: één tweepersoonsmatras met twee verschillende lighelften. Elke helft biedt een ander comfort. Vanbuiten één geheel met eenzelfde look, vanbinnen twee aparte kernen. Het comfort van twee aparte matrassen met de voordelen van een tweepersoonsmatras. Hoe hard of zacht jouw helft of die van je partner is, wordt in de winkel bepaald aan de hand van een lichaamsmeting.

twee matraskernen voor spleet tussen matrassen

4. Matraswig

De meest gekende oplossing is de matraswig – ook wel liefdesbrug, T-stuk of pont d’amour genoemd . Een stuk schuim in de vorm van een T. Het past perfect in de gleuf tussen aparte matrassen.

Niet iedereen is evenwel gebaat bij een liefdesbrug. Sommigen ervaren de matraswig eerder als hinderlijk. Zo luidt het wel eens dat het tussenstuk matrassen juist verder uit elkaar drijft. Of dat de richel dan wel verdwenen is, maar in ruil een oncomfortabele bult de scheiding tussen de matrassen benadrukt.

Als je gevoelig bent voor randjes en oneffenheden kan je er een onderdeken boven leggen. Wil je voorkomen dat de matrassen alsnog uit elkaar schuiven. Kies een tweepersoonshoeslaken en leg eventueel een antislipmatrasbeschermer onder de matrassen.

matraswig voor spleet tussen twee matrassen

Vraag je je af waarmee jij en je partner het meeste geholpen zijn? Kom onze matrassen en richeloplossingen gerust eens testen. We geven je graag advies op maat van jullie lichaam.