Het SLAAP-DNA® van Ergosleep®

Als je een nieuw bed wil kopen, is het belangrijk dat de lattenbodem/boxspring en matras je lichaam gedurende de hele nacht perfect ondersteunen. Door jouw SLAAP-DNA® te meten en te integreren in je Ergosleep®-bedbodem gebeurt dat op een unieke en persoonlijke manier.

Slapen in een gewoon bed is dan als stappen met de schoenen van een ander. De latten of veren buigen voor iedereen op dezelfde manier mee. Je krijgt niet de goede ondersteuning en er duiken op termijn problemen op zoals slecht slapen, vermoeidheid, rugpijn, slapeloosheid, slaaptekort,…

Wat is het SLAAP-DNA® precies?

Het SLAAP-DNA® is de neerslag van een Digitale Nachtrust Analyse. Een onderzoek dat bij elke slaper kan uitgevoerd worden. Bij een SLAAP-DNA®-meting nodigen we je uit in de Ergosleep® Cocoon, een discrete ruimte die je exclusief in alle Sleeplife®-beddenwinkels vindt. We vragen je plaats te nemen op het bed en brengen onder andere je lichaamsbouw, favoriete slaaphouding en lichaamsprofiel met digitale perfectie in kaart. Het resultaat is jouw persoonlijke SLAAP-DNA® of slaapprofiel.

Het is voor iedereen anders en vormt de basis van het Ergosleep®-slaapsysteem: een uiterst gepersonaliseerde bedoplossing. Een op en top ergonomisch bed. Helemaal op maat van jouw lichaam. Het verzekert je van een perfecte nachtrust en een optimale recuperatie van je lichaam en ruggengraat in het bijzonder. Zo word je uitgerust en zonder rugpijn wakker.

SLAAP-DNA® voordelen

Wat zijn de voordelen van een SLAAP-DNA®-bed? 

Een bed dat afgestemd is op jouw lichaam vangt de drukverschillen van je lichaam op de matras op. Daardoor krijgt het overal de juiste ondersteuning. Je lichaam wordt helemaal gedragen. Dat heeft zo zijn voordelen:

  • Je spieren kunnen volledig ontspannen, waardoor je lichaam optimaal recupereert van wat het overdag doet.
  • Je hoeft niet eerst tal van slaaphoudingen uit te proberen, vooraleer je in slaap valt. Aangezien je bed is afgestemd op je lichaamsprofiel lig je meteen goed.
  • Je slaapt beter, rustiger en wordt uitgerust wakker. Gedaan met onrustig slapen. Klaar om er weer volop tegenaan te gaan.
  • Omdat je er zo’n goede nachtrust hebt opzitten, ben je ook overdag minder vermoeid. Je bed geeft je genoeg energie voor een hele dag.
  • Dankzij het op en top ergonomische en persoonlijke bed heb je veel minder last van rug-, schouder-, heup- of nekpijn. Zowel tijdens als na het slapen.
Ergosleep® cocoon
Het SLAAP-DNA® van Ergosleep®

Hoe wordt het SLAAP-DNA® gemeten? 

Tijdens je slaap oefenen de verschillende lichaamszones druk uit op je bed. Ter hoogte van je schouders en heupen moet je lichaam de nodige ruimte krijgen om de tegendruk te minimaliseren en ervoor te zorgen dat je ruggengraat recht blijft. Je hoofd, lenden en benen hebben daarentegen extra ondersteuning nodig. Ook tussen je schouder- en lendenzone registreren we subtiele variaties. Precies om al deze verschillen op te vangen, werkt de dynamische ondersteuning van Ergosleep® in drie stappen.

  • Je slaapprofiel wordt ingebouwd in je lattenbodem of boxspring
  • Automatische afstemming op je verschillende slaaphoudingen
  • De juiste matras voor fijnafstemming

slaaphoudingen slaap-dna

Werkt het SLAAP-DNA® als je verschillende slaaphoudingen aanneemt?

Een bed dat aangepast is aan jouw persoonlijke SLAAP-DNA® ligt comfortabel in elke slaaphouding. Hoe dat komt? Je SLAAP-DNA® wordt bepaald aan de hand van de drukpunten van je lichaam op het bed. Welke positie je ook aanneemt, die drukpunten (schouders, lenden, bekken/heupen) blijven altijd dezelfde plaats behouden. Ook als je ontzettend veel woelt in je slaap? Ja, zélfs dan.

De positie van je lichaam op bed wordt namelijk bepaald door het hoofdkussen. Dat ligt tegen het hoofdeinde van het bed en is daardoor vast gepositioneerd. Je hoofd ligt op het kussen en je schouders liggen er tegenaan. De rest van je lichaam sluit aan. Doordat je nek, wervelkolom en bekken met elkaar verbonden zijn, blijft de afstand tussen deze lichaamsdelen altijd gelijk. Je hebt wel het idee dat je heel veel beweegt in je slaap, maar dat zijn voornamelijk je armen en benen. Of je nu met je armen naast of boven je slaapt, met opgetrokken of gestrekte benen, op je buik, rug of zij ligt: de positie tussen je schouders, lenden en bekken blijft quasi stabiel. Zelfs als je schuin tegenover de lengteas van je matras ligt. De Ergosleep®-bedden bevatten bovendien een 'speelruimte' van 2x4 cm tussen elke instelzone. Die is ruim voldoende om alle bewegingen tijdens je nachtrust op te vangen.

Het spreekt voor zich dat bovenstaande alleen geldt als je slaapt in een bed dat je lichaam perfect ondersteunt. Bedden die die ondersteuning niet bieden, creëren wekprikkels. Die leiden tot een onrustige slaap, waarin je lichaam voortdurend en tevergeefs op zoek gaat naar andere/betere lighoudingen.

SLAAP-DNA® bijstellen

Wat als je lichaam verandert doorheen de tijd?

Tijdens je leven verandert je lichaam. Je vermagert of komt wat aan. Het kan dat je bed - waarin je vroeger zo goed sliep - plots niet meer de correcte ondersteuning biedt. Beschikt je bed over een SLAAP-DNA®-bodem? Dan kan je je slaapprofiel laten bijstellen op maat van je veranderde lichaam.

Ook als je zwanger bent. Omdat je figuur, gewicht en houding gedurende de zwangerschap blijven veranderen, doe je er goed aan om elk trimester je SLAAP-DNA® te laten opmeten. Zo blijf je goed slapen in elk stadium van je zwangerschap.

Ergosleep® slaapcomfort voor twee

Is gepersonaliseerd slaapcomfort voor twee mogelijk?

Ben je licht en tenger? Dan heb je een andere ondersteuning nodig dan iemand die breder en zwaarder is. Wil je het bed delen met je partner, zonder de voordelen van het SLAAP-DNA® te moeten missen? Kies dan elk jullie eigen Ergosleep®-bedbodem. Afgestemd op jullie eigen SLAAP-DNA®. Dankzij speciale koppelpoten kan je van 2 eenpersoonslattenbodems of –boxsprings 1 tweepersoonsbedbodem maken.

Wil jij een SLAAP-DNA®-bed van Ergosleep® kopen? 

Sleeplife® is exclusieve verdeler van Ergosleep® in Vlaanderen. Kom gerust langs in de winkel in je buurt. Dan meten we gratis je SLAAP-DNA® en gaan we samen op zoek naar een Ergosleep®-bed dat afgestemd is op jouw lichaam.