Je matras op maat in 3 stappen

Om een goede nachtrust te garanderen, is het niet voldoende om je SLAAP-DNA® alleen in je bedbodem te integreren. Je matras is minstens even belangrijk. Waarom zou je dan een matras kopen die niet op jouw lichaam is afgestemd? In de matrassen van Ergosleep® wordt het comfort en de zonering volledig afgestemd op jouw persoonlijke lichaamsbouw. Zo krijg je altijd optimale ondersteuning. Maar hoe vind je nu de matras op maat van jouw lichaam? Wel, onze slaapexperts ontdekken het samen met jou in 3 stappen.

Voordelen matras op maat

De voordelen van een matras op maat

 • Je lichaam krijgt overal optimale ondersteuning
 • Je spieren kunnen volledig ontspannen, waardoor je lichaam optimaal recupereert van wat het overdag doet.
 • Aangezien je matras is afgestemd op je lichaamsprofiel lig je meteen goed.
 • Je slaapt beter, rustiger en wordt uitgerust wakker. Gedaan met onrustig slapen. Klaar om er weer volop tegenaan te gaan.
 • Omdat je er zo’n goede nachtrust hebt opzitten, ben je ook overdag minder vermoeid.
 • Je hebt veel minder last van rug-, schouder-, heup- of nekpijn. Zowel tijdens als na het slapen.
slaapprofiel ergosleep

Comfortzones: X of Y?

Op basis van je lichaamsbouw en persoonlijk SLAAP-DNA® bepalen we waar er ruimte moet zijn voor je schouders en heupen. Heb je een X-profiel? Dan voorzien we de matras van een extra lendensteun. Heb je een Y-profiel? Dan worden je lenden voldoende ondersteund door de standaardveerkracht van de matras.

slaapprofiel ergosleep

Flexibiliteit en vastheid: F1, F2 of F3?

Om je slaapsysteem optimaal aan te passen aan je SLAAP-DNA®, onderzoeken we welke mate van tegendruk je matras moet bieden. Zo krijgt je lichaam het gepaste comfort. We gaan na of je baat hebt bij:

 • Meer flexibiliteit (F1)
 • Gemiddelde flexibiliteit (F2)
 • Minder flexibiliteit (F3)
slaapprofiel ergosleep

Matrassenkwadrant: jouw profiel

Nadat we je SLAAP-DNA® hebben opgemeten, bekijken we samen welke matras het best bij jouw lichaam past. Dat doen we door je parameters in kaart te brengen op ons matrassenkwadrant. Xp en Yp geven aan welk zoneringstype het best bij je past. F1, F2 en F3 bepalen welke flexibiliteit je lichaam vraagt. Door beide parameters te combineren, weten we welk matrasprofiel het best aansluit bij je SLAAP-DNA®.

Er zijn dus 6 profielen mogelijk: Xp F1, Xp F2, Xp F3, Yp F1 Yp F2 en Yp F3. En het mooiste van al? Je vindt deze profielen terug bij elke Ergosleep®-matras!

tweepersoonsbed ergosleep
ergosleep tweepersoonsbed

Help! Mijn partner heeft een ander slaapprofiel!

Dat is geen enkel probleem. Jullie kunnen nog steeds in hetzelfde bed slapen. Hoe dat kan? De Ergosleep®-matrassen bieden verschillende mogelijkheden voor een tweepersoonsbed:

 • Duo: jullie slapen elk op een afzonderlijke matras, aangepast aan jullie slaapprofiel.
 • Uni: jullie slapen op 1 matras met hetzelfde profiel voor beide lighelften
 • Bi: jullie slapen op 1 matras, maar met een ander profiel voor beide lighelften

Op zoek naar een matras op jouw maat? Breng ons op de hoogte van je komst. Dan maken we voldoende tijd vrij om je uitgebreid te adviseren. Natuurlijk ben je ook zonder seintje welkom in één van onze 22 beddenwinkels.