Hoofdkussens

hoofdkussen kopen

Nood aan een nieuw hoofdkussen?

Koop dan niet zomaar het eerste het beste hoofdkussen. Als je zonder nekpijn wil ontwaken, kies je best een ergonomisch kussen dat de holle ruimte tussen je hoofd, hals en schouder mooi opvult. Ben je op zoek naar een slaapkussen voor een zijslaper, buikslaper of rugslaper? Verkies je een synthetisch, latex, donzen of traagschuim hoofdkussen? Stevig of zacht?

Bij Sleeplife® vind je hoofdkussens voor elke behoefte en budget. We helpen je graag je ideale kussen kiezen. Met de perfecte hoogte, vulling en hardheid, zodat het je lichaam - samen met je matras en lattenbodem of boxspring - optimaal ondersteunt.

voordelen hoofdkussen kopen sleeplife

Enkele voordelen van de hoofdkussens bij Sleeplife®: 

  • Tijdens je zoektocht kan je rekenen op ergonomisch advies van onze Sleeplife®-slaapadviseurs.
  • Je hebt keuze tussen meer dan 40 hoofdkussens met verschillende vullingen, afmetingen, hardheden en hoogtes
  • Je kan je kussen gratis testen thuis of in de winkel, op voorwaarde dat je een kussenbeschermer koopt.
  • Voor elke prijs een slaapkussen. Of je nu gaat voor een kussen van € 32 of € 195.
  • Je krijgt een waaier aan prachtige kussenslopen te zien. In de beste stoffen en met de mooiste patronen. 
  • Opdat je zolang mogelijk kan genieten van je nieuwe hoofdkussen, vind je tal van bijpassende beschermhoezen.

Hoe kies je jouw ideale hoofdkussen?

Hard, zacht, synthetisch, latex,... Er bestaan veel soorten hoofdkussens, maar hoe kies je het kussen dat het beste bij je past? En waar moet je op letten? Deze tips kunnen je helpen:

  • test verschillende soorten slaapkussens uit
  • kies een kussen dat de ruimte tussen je hoofd en je schouders perfect opvult
  • ga voor de hardheid en de vulling waar jij je goed bij voelt
correcte houding nekpijn hoofdkussen
ergonomisch hoofdkussen nekpijn

Voorkom nekklachten

met een ergonomisch nekkussen

Deze orthopedische kussens zijn uiterst ergonomisch. Hun specifieke vorm geeft extra ondersteuning aan je bovenste rug- en nekwervels, waardoor je hoofd ’s nachts maximaal ontspant. Sommige exemplaren beschikken over een uitneembare nekrol en zijn gezoneerd om je hoofd en nek in elke slaaphouding goed te ondersteunen. 

Verschillende vullingen voor je hoofdkussen

Er zijn verschillende soorten hoofdkussens op de markt. Welke vulling het meest comfortabel ligt om te slapen, is grotendeels een persoonlijke kwestie. 

eigenschappen latex hoofdkussens

Hoofdkussens met latex

Een latexkussen biedt een constante, actieve ondersteuning aan je hoofd, bovenste rug- en nekwervels en houdt ze in een natuurlijke balans. Het is veerkrachtig, vormvast en altijd luchtig. Bovendien is latex vrij flexibel, waardoor je nek in elke houding goed ondersteund wordt.

Bekijk onze hoofdkussens met latex

eigenschappen synthetische hoofdkussens

Synthetische hoofdkussens

Hoofdkussens met een synthetische vulling zijn geschikt voor de meeste slapers. Ze zijn budgetvriendelijk en de dikte ervan kan je zelf aanpassen door vulling toe te voegen of weg te halen. Bovendien zijn ze antiallergisch en kan je ze gemakkelijk wassen. Net als dons kan je ze naar wens vormen. 

Bekijk onze synthetische hoofdkussens

eigenschappen dons hoofdkussens

Hoofdkussens met dons

Een donzen kussen is gevuld met dons en/of veren. Zowel bij warme als koude temperaturen voelt het bijzonder aangenaam. Het fijne aan een donskussen is dat je het naar wens kan vormen, wat zorgt voor een lekker ligcomfort. Alsof je op een wolkje slaapt. 

Bekijk onze hoofdkussens met dons

eigenschappen traagschuim hoofdkussens visco

Hoofdkussens met traagschuim

Visco-elastische kussens of traagschuimkussens vormen zich naar je hoofd en nek en werken drukverlagend. Deze hoofdkussens hebben een vaste vorm en zijn ook bij chronische nekpijn of blessures, zoals een whiplash, zeker aan te raden.

Bekijk onze hoofdkussens met traagschuim

Hoog of laag? Zacht of stevig hoofdkussen?

Zowel hardere als zachtere kussens kunnen voldoende ondersteuning bieden. Welk comforttype je precies verkiest, is voor een groot deel afhankelijk van je slaaphouding. Zo zien we vaak dat buik- en rugslapers een zachter en lager kussen verkiezen. Terwijl een zijslaper juist de voorkeur geeft aan een steviger en hoger kussen. 

eerste kinderkussen sleeplife

Tijd voor een eerste kinderkussen?

100% veilig voor de kids

Legt je kind regelmatig een arm of een dekentje onder het hoofdje? Dan is het tijd voor een eerste hoofdkussen. Normaal gezien heeft je ukkepukje een kussen nodig rond de leeftijd van drie. Het lichaam is dan zodanig gegroeid dat het hoofdje niet meer comfortabel ligt op een matras zonder hoofdkussen. Ben je bang voor verstikkingsgevaar? Je kan op je twee oren slapen. Je lieveling kan door het kussen ademen.

zwangerschapskussen sleeplife

Maak het jezelf gemakkelijk

met speciale kussens voor specifieke toepassingen

Een knie-, reis-, lounge-, zwangerschapskussen of Sleepmate. Dankzij hun speciale vorm bieden ze extra lig- of zitcomfort.

kussens specifieke toepassingen

Hoofdkussens kopen bij Sleeplife®

Kom gerust langs in 1 van onze 20 Sleeplife®-hoofdkussenwinkels in Vlaanderen. Daar geven we je graag persoonlijk slaapadvies. Meer zelfs, samen met jou gaan we op zoek naar een hoofdkussen om voelbaar beter te slapen. Wil je je kussen liever online bestellen? Doe gerust en ervaar het comfort van onze webshop.