Dekbedden

dekbed of donsdeken kopen

Nieuw dekbed of donsdeken kopen?

Heb jij ook altijd ‘iets’ om je heen nodig om rustig in slaap te vallen? Om te voorkomen dat je plots koud krijgt, heb je een dekbed nodig. Maar welk dekbed moet je kiezen en waarop moet je letten? Je vindt bij ons dekbedden voor de zomer of de winter, maar heb je ook al eens een 4-seizoenendekbed overwogen? En wat met de afmetingen en het materiaal? Koop je een dekbed met dons, kameelhaar, zijde of synthetische vulling?

Bij Sleeplife® begeleiden we je graag naar het geschikte dekbed voor jouw lichaam. Onze dekbedden staan garant voor een aangenaam slaapcomfort en een optimale bewegingsvrijheid. Samen met het juiste dekbedovertrek beleef jij de mooiste nacht van je leven. Kom gerust langs in een van onze 22 dekbedwinkels of verken onze webshop.

De voordelen van een Sleeplife dekbed

De voordelen van een dekbed kopen bij Sleeplife®

  • Voor elk budget vind je bij Sleeplife® een kwalitatief dekbed.
  • Of je nu een warm dekbed voor de winter zoekt of een licht dekbed voor de zomer: bij Sleeplife® vind je dekbedden voor elk seizoen.
  • Liever een dekbed dat je het hele jaar door kan gebruiken? Ontdek dan onze vierseizoensdekbedden!
  • Je dekbed professioneel laten reinigen? Dat kan! Bovendien verlengt het de levensduur van je dekbed.
  • Last van een huisstofmijtallergie? Geen probleem: bij ons vind je ook antiallergische dekbedden.
  • Je dekbed blijft helemaal beschermd dankzij het juiste dekbedovertrek.
sleeplife dekbedden detail

Zomerdekbed, winterdekbed of 4-seizoenendekbed?

Dekbedden en donsdekens van goede kwaliteit houden je lekker warm bij koud weer en blijven aangenaam aanvoelen bij warme temperaturen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je bij Sleeplife® kan je kiezen uit verschillende warmteklassen van Light tot Extra Warm

  • Light: het ideale zomerdekbed. Zelfs tijdens een bloedhete zomernacht heb je best iets op je liggen. Zo voorkom je dat je lichaam te snel afkoelt en je nachtrust verstoort.
  • Medium: perfect als tussenseizoen. Een aanrader als het nog wat frisjes is op je slaapkamer, maar toch te warm om onder een dik dekbed de slaap te kunnen vatten.
  • Warm/Extra warm: beide lekker warm in de winter. Alleen doet extra warm er nog een schepje bovenop. Dé oplossing voor echte koukleumen.   
  • Vierseizoensdekbed: een dunner gedeelte voor de zomer, een dikker gedeelte voor het tussenseizoen. En tijdens de winter? Dan combineer je ze!

Welk soort dekbed kies je best?

Dons, kameelhaar, wildzijde, synthetische vezels, ... Er bestaan dekbedden met allerlei soorten vulling. Welk materiaal je best kiest? Dat hangt grotendeels af van je lichamelijke kenmerken en slaapvoorkeur.

Wees gerust, Sleeplife® helpt je graag het ideale dekbed kiezen.

donsdekens ganzendons eendendons

Onze donsdekens bestaan uit minstens 90% dons

Eendendons of ganzendons?

Ganzendons is duurder dan eendendons. Zelfs al is het donspercentage gelijk. Hoe dat komt? Enerzijds omdat ganzendons een schaarser product is. Anderzijds omdat de donsvlokken van de gans groter zijn dan de donsvlokken van een eend. En laat het nu net de grootte van de donsvlok zijn die de isolatiewaarde bepaalt. Ganzendons heeft dus een hogere isolatiewaarde dan eendendons. Hierdoor is er minder dons nodig om eenzelfde warmteniveau te bereiken. En hoe minder vulling, hoe lichter het dekbed en hoe meer bewegingsvrijheid. 

professionele donsreiniging sleeplife

Sleeplife® reinigt je donsdeken

Naast je eigen inspanningen, doe je er goed aan je donsdeken elke 5 jaar professioneel te laten reinigen. Zo’n professionele wasbeurt voorkomt dat de donsvlokken samenklitten en het volume slinkt. Bovendien verlengt het de levensduur van je dekbed. Breng je donsdeken, dekbed of kussens gerust binnen in je Sleeplife®-winkel voor een onderhoudsbeurt. Afhankelijk van de stikking maken we de tijk open en schudden we hem leeg. De inhoud reinigen en ontsmetten we en eventueel vullen we bij.

Wist je dat we bij Sleeplife® de tijk van je dekbed ook met probiotica kunnen behandelen? Zo ga je de strijd aan met huisstofmijt en vervelende geurtjes.

Samen één: in jullie relatie én in bed

dankzij de Loopies

Ben jij een echte koukleum en heeft je partner het snel warm 's nachts? Of zweet de een veel, terwijl de ander allergisch is aan huisstofmijt? Kies elk apart jullie dekbed. Met elk de gewenste vulling en geliefde warmteklasse. Helemaal afgestemd op jullie eigen persoonlijke behoeften. Met de Loopies combineer je de aparte donsdekens tot één 2-persoonsdekbed. Zo genieten jullie elk evenveel van jullie nachtrust. Meer zelfs, je kan er ook je eigen combi-dekbed maken. Wedden dat geen enkel dekbed aan het jouwe kan tippen? 

Eenpersoons- of tweepersoonsdekbed?  Twijfelaar! 

Lap! Je wil een nieuw donsdeken of dekbed kopen, maar hebt geen idee hoe groot het moet zijn. Het spreekt voor zich dat een dekbed voor een tweepersoonsbed groter moet zijn dan voor een eenpersoonsbed. De precieze afmeting hangt af van de maten van je boxspring of lattenbodem:

Sleeplife® Welke maat dekbed

Psst... hoewel je bij Sleeplife® alle formaten vindt - zelfs extra grote maten - worden dekbedden van 140x200, 140x220, 160x220, 180x200, 200x200, 200x220, 220x240 en 240x260 cm het meeste verkocht.

Dekbed of donsdeken bestellen bij Sleeplife®?

Kom gerust langs in onze 22 Sleeplife®-slaapwinkels in Vlaanderen. Daar geven we je graag persoonlijk slaapadvies. Meer zelfs, samen met jou gaan we op zoek naar een dekbed om voelbaar beter te slapen. Wil je online je dekbed kopen? Doe gerust en ervaar het comfort van onze webshop.

Wist je dat je ook je dekbedhoes of dekbedovertrek online kan bestellen? Twee vliegen in één klap!