5 tips om goed te slapen tijdens warme nachten

Merk je ook dat de nachten warmer worden? Voorkom dat je straks de slaap niet kan vatten of wakker wordt door de warmte. Stoom je bed nu al klaar voor de zomer. Met deze 5 tips zal je altijd goed slapen tijdens warme nachten!

1. Vervang je winterdons door een zomerdekbed

Heb je in de zomer te warm onder je dikke dons, maar kan je zonder ook niet slapen? Vervang je winterdons eens door een zomerdekbed gevuld met wildzijde, dons, kameelhaar of synthetische vulling. Stuk voor stuk lekker licht en luchtig. Je ondervindt vast het verschil. Zorg wel dat je altijd iets over je heen hebt. Doordat je transpireert ‘s nachts, zou je wel eens té koud kunnen krijgen.

2. Kies voor beddengoed van natuurlijke materialen

Synthetische lakens en kussenslopen zijn alles behalve luchtdoorlatend. In de winter houden ze de warmte vast, maar in de zomer kan je er haast niet in ademen. Daardoor ga je opvallend sneller zweten tijdens warme nachten. Katoenen, linnen en zijden bedtextiel zijn een goed alternatief. Het zijn lichte en ademende stoffen die heerlijk fris aanvoelen in de zomer. 

3. Voorzie je matras en/of kussen van een luchtdoorlatende beschermer

Last van een klamme matras en kussen in de zomer? Dan heb je baat bij een temperatuurregulerende beschermer. De Air Top en Clima beschermers bijvoorbeeld. Dankzij de bijzonder goede luchtdoorstroming, hebben deze beschermers een uitstekend ventilatievermogen. Daardoor ga je minder transpireren en krijg je het niet vlug te warm of te koud. De Thermo Control-beschermer reguleert de temperatuur dan weer op een compleet andere manier. De hoes is vervaardigd uit Outlast - een stof ontwikkeld voor NASA - en zet lichaamswarmte om in koude. Een stabiel en gezond slaapklimaat. Het hele jaar door.

ademende matrasbeschermer

4. Verschoon je bed regelmatig

Wist je dat je op een nacht zo’n liter vocht verliest? In de zomer kan dat gerust nog wat meer zijn. Dat transpiratievocht wordt dan geabsorbeerd door de lakens, dekens en kussens. Dat is niet echt hygiënisch. Verschoon je bed daarom regelmatig. Je slaapt gegarandeerd veel beter in een fris opgemaakt bed met mooi gestreken bedtextiel. Overweeg ook eens een grondige donsreiniging want door het zweet worden de donsvlokken na verloop van tijd plakkerig en gaan ze samenklitten. Hierdoor vermindert het volume en het ventilerend vermogen. 

lakens verversen

5. Schaf jezelf een reiskussen aan voor onderweg

Ook op weg naar je vakantiebestemming, heb je af en toe wat nood aan rust. Maak van je voertuig een slaapplek met een travelkussen. Hoewel je in de auto of in het vliegtuig niet languit kan gaan liggen, maakt dit reiskussen je rit of vlucht toch erg comfortabel. Zijn unieke vorm biedt extra zitcomfort en dankzij de visco-elastische vulling werkt het kussen drukverlagend. Bovenal ondersteunt het je nek en hoofd uitstekend. Dutje? Doe gerust! 

reiskussen nek

Met deze 5 tips zal je gegarandeerd goed slapen tijdens warme zomernachten!

Kom gerust langs in de winkel in je buurt om neem een kijkje in onze online shop. We geven je graag slaapadvies op maat van jouw leven. 

Ben jij op zoek naar een slaapoplossing om de warme zomernachten te trotseren? We helpen je graag bij je zoektocht.