6 tips: goed slapen met warm weer

Wanneer de zomer aanbreekt en het buiten warmer wordt, gaat de temperatuur binnenshuis ook omhoog. Merk je dat ook in je slaapkamer? Voorkom dat je straks de slaap niet kan vatten of wakker wordt door de warmte en stoom je bed nu al klaar voor de zomer. Met deze tips zal je altijd goed slapen met warm weer!

1. Vervang je winterdons door een zomerdekbed

Heb je in de zomer te warm onder je dikke dons, maar kan je zonder ook niet slapen? Vervang je winterdons eens door een zomerdekbed gevuld met wildzijde, dons, kameelhaar of synthetische vulling. Stuk voor stuk lekker licht en luchtig. Je ondervindt vast het verschil. Zorg wel dat je altijd iets over je heen hebt. Doordat je transpireert ‘s nachts, zou je wel eens té koud kunnen krijgen. 

  

Leestip: Tips om het juiste zomerdekbed te kiezen

2. Voorzie je matras en/of kussen van een luchtdoorlatende beschermer

Last van een klamme matras en kussen in de zomer? Dan heb je baat bij een temperatuurregulerende beschermer. De Air Top en Clima beschermers bijvoorbeeld. Dankzij de bijzonder goede luchtdoorstroming hebben deze beschermers een uitstekend ventilatievermogen. Daardoor ga je minder transpireren en krijg je het niet vlug te warm of te koud. De Thermo Control-beschermer reguleert de temperatuur dan weer op een compleet andere manier. De hoes is vervaardigd uit Outlast - een stof ontwikkeld door NASA - en zet lichaamswarmte om in koude. Een stabiel en gezond slaapklimaat. Het hele jaar door.

  

3. Vergeet geen temperatuurregulerend hoeslaken

hoeslakens

Ons Superior hoeslaken is gemaakt uit satijn. Deze stof voelt niet alleen zijdezacht aan op je huid, dankzij het ventilerend en temperatuurregulerend vermogen heb je het nooit meer te warm tijdens warme zomernachten. Zo blijf je genieten van een goeie nachtrust, ongeacht de zomerhitte. 

  

4. Kies voor een dekbedovertrek van natuurlijke materialen

Synthetische lakens en kussenslopen zijn alles behalve luchtdoorlatend. In de winter houden ze de warmte vast, maar in de zomer kan je er haast niet in ademen. Daardoor ga je opvallend sneller zweten tijdens warme nachten. Katoenen, linnen en zijden bedtextiel zijn een goed alternatief. Het zijn lichte en ademende stoffen die heerlijk fris aanvoelen in de zomer. 

5. Verschoon je bed regelmatig

je bed regelmatig verschonen

Wist je dat je op een nacht zo’n liter vocht verliest? In de zomer kan dat gerust nog wat meer zijn. Dat transpiratievocht wordt dan geabsorbeerd door de lakens, dekens en kussens. Dat is niet echt hygiënisch. Verschoon je bed daarom regelmatig. Je slaapt gegarandeerd veel beter in een fris opgemaakt bed met mooi gestreken bedtextiel. Overweeg ook eens een grondige donsreiniging, want door het zweet worden de donsvlokken na verloop van tijd plakkerig en gaan ze samenklitten. Hierdoor vermindert het volume en het ventilerend vermogen. 

   

6. Probeer het koel te houden in je slaapkamer

kamer fris houden

De laatste tip spreekt misschien voor zich, maar tracht het zo fris mogelijk te houden in je slaapkamer. Rond 18 °C is immers de ideale temperatuur om goed te kunnen slapen. Hou daarom de zon buiten door overdag de gordijnen of rolluiken gesloten te houden en slaap met het raam open

Wil je graag advies van een slaapexpert? Ga langs in je dichtstbijzijnde Sleeplife®-winkel.