5 tips voor warme winternachten

We kunnen er niet meer omheen. De koude winter is eindelijk in ons land. Maar hoe zit het met je slaapkamer? Is die ook klaar voor de winter? Ontdek snel onze 5 tips om warme winternachten te beleven.

Vervang je zomerdekbed door een winterdons

Je nog eens goed nestelen in je warme dekbed terwijl het buiten ijskoud is … Zalig, toch?!

Maar wat is hét ideale winterdekbed? Dat is eerder een persoonlijke kwestie. Bij Sleeplife® adviseren we je op basis van jouw voorkeuren en behoeften. Je kan kiezen uit dekbedden met verschillende warmteklassen en vullingen. Van light tot extra warm. Van kameelhaar, over synthetische vulling tot dons.

Liever een dekbed voor het hele jaar? Ga dan voor een Combi. Het dunnere gedeelte is heerlijk licht voor de zomer. Het dikkere deel is perfect voor het tussenseizoen. Als je beide delen aan elkaar knoopt, heb je het gezellig warm in de winter.

Breekt het zweet je partner spontaan uit onder zo’n warm dekbed? Kies gerust elk jullie eigen favoriete exemplaar. Met elk de gewenste vulling en geliefde warmteklasse. Helemaal afgestemd op jullie persoonlijke behoeften. Met Loopies combineer je ze feilloos tot één tweepersoonsdekbed. Elkaar verwarmen was nog nooit zo eenvoudig.

warm dekbed winter

Ga voor een flanellen dekbedovertrek

In een koud bed kruipen, is nooit leuk. Maar er zijn materialen die snel aangenaam warm aanvoelen. Flanel bijvoorbeeld. De stof neemt je lichaamswarmte op, waardoor je bed in een mum van tijd the place to be is. Wat denk je van het dekbedovertrek Beau van Essenza? Ideaal voor koude winternachten én voor echte koukleumen.

warm flanellen dekbedovertrek

Heb je het - zelfs in de winter - snel te warm in bed? Dan is een satijnen dekbedovertrek een betere optie. Katoensatijn heeft een goed ventilerend en temperatuurregulerend vermogen, waardoor het niet snel klam aanvoelt. Bovendien geeft de glanzende stof een luxueuze toets aan je slaapkamer.

Creëer een warme sfeer met kussens en plaids

Ze zijn niet noodzakelijk, maar ze geven wel een warme uitstraling aan je slaapkamer: plaids en kussens. Is het niet heerlijk om bij wat sfeerverlichting weg te zakken onder een authentiek bontvelletje en een zee van zachte kussens? Een warme winternacht gegarandeerd!

warm in bed

Zet je temperatuur niet té hoog

Natuurlijk wil je niet liggen bibberen en beven in bed. Maar een te warme slaapkamer is ook niet goed. Integendeel, een te hoge temperatuur kan je nachtrust grondig verstoren. Je slaapt moeilijker in, slaapt onrustiger en wordt sneller wakker. Bovendien droogt de verwarming de lucht uit, waardoor je last ondervindt aan je ogen, keel en neus.

Of je het graag warm of iets frisser hebt, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Maar over het algemeen slaap je best in een kamer waar het tussen de 16 en 22°C is. 

Doe ook eens een wintercheck-up van je bed

Zijn de latten van je bedbodem nog niet doorgebogen? De veren van je boxspring nog stevig genoeg? Biedt je matras nog voldoende ondersteuning? En zijn je dekbed en kussen nog veerkrachtig? De winter is het perfecte moment om je bed eens grondig te screenen.

Onze raad opgevolgd?

Dan beleef jij gegarandeerd heerlijk warme winternachten. Kom gerust langs voor lekker warme slaapoplossingen. We geven je graag slaapadvies op maat van jouw leven.