Thuis even goed slapen als op vakantie? 3 slaaptips.

Hoewel je vaak verhalen hoort van mensen die slecht slapen op vakantie, is er ook een groot aantal reizigers dat juist dan zalige nachten beleeft. Ben jij een van hen? Slaap jij op vakantie veel beter dan thuis? 

Daar bestaan verschillende redenen voor. Zo besteden heel wat hotels veel aandacht aan hun bedden. Je slaapt er meestal op een luxueuze boxspring, ook wel hotelbed genoemd. Daarnaast kom je op reis eindelijk tot rust. Stresserende gedachten en de drukte van thuis maken plaats voor ontspanning. Je maakt je geest vrij en je lichaam voelt dat. Bovendien slaap je beter in een omgeving waar je je prettig voelt. Slaapproblemen of slapeloosheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. Met deze 3 slaaptips slaap je thuis even goed als op reis.

goed slapen op vakantie

 

Slaap in een nieuw bed dat past bij je slaapbehoeften

Op vakantie verblijf je in een luxehotel, waar het hotelbed zo lekker ligt dat je denkt: "had ik dat thuis ook maar". Herkenbaar? Dan ben je misschien wel toe aan een nieuw bed en/of een nieuwe matras. Zeker als je al sinds lange tijd moeite hebt met slapen. Je eigen bed associeer je dan met slapeloosheid. Wakker worden in een ander bed of op een andere matras kan wonderen verrichten.

Vervang je lattenbodem of boxspring, matras of kussen door exemplaren die afgestemd zijn op jouw slaapbehoeften. Kies een slaapsysteem dat je lichaam optimaal ondersteunt. Alleen zo recupereert je lichaam optimaal van wat je overdag doet. En start je de dag vol energie. Net als op vakantie.

Even goed slapen als op vakantie

Creëer de juiste lichaamstemperatuur

Lig jij, net als de meeste mensen, het hele jaar door onder het hetzelfde warme dekbed? Dan kan je in de zomer wellicht de slaap niet vatten. Je raam openzetten, melatonine slikken, een lichtere pyjama aantrekken ... niets helpt. Nochtans is de oplossing simpel. Vervang je dikke dons eens door een zomerdekbed. Je zal merken dat je een pak beter slaapt. Misschien zijn je slaapproblemen helemaal verdwenen. Je slaapkwaliteit is namelijk het beste als je lichaam een beetje afkoelt. Op vakantie slaap je toch ook niet onder een winterdons?

Zorg wel dat je altijd iets over je heen hebt. Zelfs tijdens een bloedhete zomernacht. Doordat je transpireert ‘s nachts, zou je wel eens té koud kunnen krijgen. En een verkoudheid kan je missen als kiespijn. Ook op vakantie.

Even goed slapen als op vakantie

Verander je omgeving

Verandering van spijs doet eten. Dat geldt ook als het over je slaapkamer gaat. Je slaapervaring kan merkbaar verbeteren in een nieuwe omgeving. Een omgeving waar je niet geconfronteerd wordt met dagdagelijkse beslommeringen. Een plek waar niets moet en alles mag. Waar je vrij kan ademen. Net als op reis. Geef je kamer een andere, rustige inrichting, werk met kalmerende kleuren of kies nieuw bedlinnen met een originele print. En verplaats je bed eens.

Wedden dat je nog beter slaapt dan op vakantie?

​​Even goed slapen als op vakantie

Bovenstaande slaaptips gevolgd en nog altijd slaapproblemen?

Heb je alles al geprobeerd. Een nieuw bed, een zomerdekbed, een andere inrichting, melatonine-pillen ... maar blijf je last hebben van slapeloosheid thuis of op vakantie? Kom gerust langs in een van onze 22 slaapwinkels. Of raadpleeg je arts en praat erover.

We maken graag tijd om je uitgebreid te adviseren bij de keuze van je boxspringbed.