verantwoord ondernemen sleeplife

Respect voor mens en natuur

Sleeplife® wil een meerwaarde creëren voor de samenleving. Dat doen we niet alleen door mensen aan een zalige, gezonde nachtrust te helpen. In elk aspect van onze onderneming proberen we om duurzaam en ethisch verantwoord tewerk te gaan, met respect voor mens en natuur. Benieuwd hoe we dat doen?

Diervriendelijk verkregen dons

Dekbedden of hoofdkussens van goedkope makelij bevatten vaak dons die verkregen is door levende eenden en ganzen, die vaak in erbarmelijke omstandigheden leven, te plukken. De dons in de slaapoplossingen van Sleeplife® is echter niet afkomstig van levende dieren. Dit wordt gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Diervriendelijk verkregen dons is daarom iets duurder, maar je kan met een gerust gemoed gaan slapen.
diervriendelijke dons
Bednet

Sleeplife® steunt Bednet

Per tweepersoonsbed dat verkocht wordt, schenkt Sleeplife® € 7,5 aan Bednet, een vzw die synchroon internetonderwijs aanbiedt aan langdurig zieke kinderen en tienermoeders die tijdelijk niet naar school kunnen. Zo krijgen ze onderwijs op afstand en volgen ze de lessen live mee met hun leeftijdsgenoten. Dankzij onze financiële steun kan Bednet alsmaar meer kinderen en scholen gratis computermateriaal aanbieden.

verantwoord ondernemen sleeplife
hout

Sociaal en ecologisch verantwoord

De materialen waar Sleeplife® mee werkt en de slaapoplossingen die we verkopen, worden geproduceerd onder de beste arbeidsomstandigheden. Onze standaarden liggen nog hoger dan de Europese regelgeving, wat onder andere een competitief loon, strenge veiligheidsvoorzieningen en goede arbeidsvoorwaarden inhoudt. Bovendien wordt alles op een ecologisch verantwoorde manier geproduceerd.

sleeplife medewerkers

Diversiteit en gelijke kansen

Sleeplife® draagt diversiteit en gelijke kansen hoog in het vaandel. Iedereen is welkom bij ons, ongeacht geloof, geaardheid of gender. Zo zijn meer dan de helft van de zaakvoerders van onze 19 slaapwinkels vrouwen. We beseffen als geen ander dat onze medewerkers de drijvende kracht van onze onderneming zijn. Daarom investeren we constant in hen, onder andere via opleidingen. Zo krijgen onze medewerkers alle kansen om zichzelf te blijven ontwikkelen.