Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen - Sleeplife®

Respect voor mens en natuur

Als geëngageerde onderneming creëren wij een meerwaarde voor de samenleving. Dat doen we niet alleen door mensen aan een zalige, gezonde nachtrust te helpen. In elk aspect van onze onderneming gaan we duurzaam en ethisch verantwoord te werk, met respect voor mens en natuur. Benieuwd hoe we dat doen?

Diervriendelijk verkregen dons

Dekbedden of hoofdkussens van goedkope makelij bevatten vaak dons die verkregen is door levende eenden en ganzen, die in erbarmelijke omstandigheden leven, te plukken. De dons in de slaapoplossingen van Sleeplife® is echter niet afkomstig van levende dieren. Dat wordt gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Diervriendelijk verkregen dons is daarom iets duurder, maar je kan met een gerust gemoed gaan slapen.

Diervriendelijke dons - Sleeplife®
Sleeplife® steunt Bednet

Sleeplife® steunt Bednet

Per tweepersoonsbed dat verkocht wordt, schenkt Sleeplife® € 7,5 aan Bednet, een vzw die synchroon internetonderwijs aanbiedt aan langdurig zieke kinderen en tienermoeders die tijdelijk niet naar school kunnen. Zo krijgen ze onderwijs op afstand en volgen ze de lessen live mee met hun leeftijdsgenoten. Dankzij onze financiële steun kan Bednet alsmaar meer kinderen en scholen gratis computermateriaal aanbieden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen - Sleeplife®
Sleeplife® onderneemt sociaal en ecologisch verantwoord

Sociaal en ecologisch verantwoord

Onze slaapoplossingen worden geproduceerd onder de beste arbeidsomstandigheden, met standaarden die nog hoger liggen dan de Europese regelgeving. Dat houdt o.a. een competitief loon, strenge veiligheidsvoorzieningen en goede arbeidsvoorwaarden in. We gaan ook ecologisch verantwoord te werk. Zo nemen we actief deel aan Valumat, het sectorinitiatief voor recyclage van matrassen. Dat betekent dat we je oude matras meenemen bij aankoop van een nieuwe.

Diversiteit en gelijke kansen - Sleeplife®

Diversiteit en gelijke kansen

Sleeplife® draagt diversiteit en gelijke kansen hoog in het vaandel. Iedereen is welkom bij ons, ongeacht geloof, geaardheid of gender. Zo zijn meer dan de helft van de zaakvoerders van onze 22 slaapwinkels vrouwen. We beseffen als geen ander dat onze medewerkers de drijvende kracht van onze onderneming zijn. Daarom investeren we constant in hen, onder andere via opleidingen. Zo krijgen onze medewerkers alle kansen om zichzelf te blijven ontwikkelen.