Geef je oude matras een tweede leven

Sleeplife® Valumat

Alle matrassenproducenten en -invoerders zijn verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van afgedankte matrassen. Als inzamelpunt van Valumat vzw kan je ook in onze winkels terecht met je afgedankte matras bij aankoop van een nieuwe. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir kwam langs in onze Sleeplife®-winkel in Aalst om kennis te maken met het nieuwe inzamelsysteem.

Een duwtje in de rug van het milieu

Voortaan worden matrassen niet meer verbrand met het grof huisvuil, maar gaan ze naar het recyclagepark. Goed nieuws voor onze planeet, want dat zorgt voor een hoop minder CO₂-uitstoot. Vlaams minister Demir beoogt dat - tegen 2025 - 65% van alle matrassen selectief worden ingezameld en dat de helft van de materialen hergebruikt of gerecycleerd worden.

Voor die inzameling zet Sleeplife® zich maar al te graag in! Koop je bij ons een gloednieuwe matras? Dan nemen we niet alleen gratis je oude matras mee, we zorgen ervoor dat ze een tweede leven krijgt. Zo helpen we samen het milieu. Wil je graag meer informatie hierover? Vraag ernaar in de Sleeplife®-winkel in je buurt.

Benieuwd hoe het bezoek verlopen is? Bekijk hier het fragment:

Bron: TVO

Jouw matras op maat nog niet gevonden? Kom matrassen uittesten en krijg professioneel advies op maat.