Slim shoppen tijdens de solden

Tijdens de solden kan je heel wat slimme koopjes doen. Toch zijn de solden vaak een hele uitdaging, zeker als je op zoek bent naar een goed bed. Dan wil je een miskoop of een domper op je humeur vermijden, toch? Ga dus vooral niet onbezonnen te werk. Hoe dan wel? Met deze 5 tips zal je slim shoppen tijdens de solden.

Trek comfortabele kleding aan

comfortabele kleding

Onderschat het belang van kleding niet als je een nieuw bed gaat kopen. In de winkel komt er vast een moment waarop je een aantal slaapoplossingen wil uitproberen. Dan komt een comfortabele outfit zeker van pas. 

 • Laat je haar los of bind het samen met een elastiekje.
  Een kussen testen met een plastic speld in je haar ligt minder aangenaam.
 • Vermijd oorringen.
  De slotjes kunnen prikken in je huid wanneer je erop ligt.
 • Kleed je licht.
  Zo voel je beter of een matras hard of zacht genoeg is als je verschillende houdingen aanneemt.
 • Draag schoenen zonder hak.
  Zo kunnen we beter de ideale hoogte van je bed bepalen. Hakken verlengen je benen, waardoor de meting niet strookt met werkelijkheid.
 • Zorg dat je broek niet te strak zit.
  Op het bed gaan zitten, is fijner met een iets lossere broek aan.
 • Verse sokken zijn altijd een goed idee.
  Zeker als je je schoenen uitdoet om te proefliggen in de winkel.

Leg je soldenbudget voor je bed op voorhand vast

budgeteren

Bepaal van tevoren hoeveel je ongeveer wil uitgeven aan een bed. Het is niet altijd gemakkelijk om te weten hoeveel je voor een goed bed moet uittrekken. Informeer daarom gerust voor de solden al eens in de winkel in je buurt. Als je op voorhand een idee hebt van de prijzen, ben je achteraf niet teleurgesteld in je bankrekening. Een nieuw bed is nu eenmaal een grotere investering dan een nieuwe outfit. 

Kies voor kwaliteit, niet voor kwantiteit

kwaliteit, niet kwantiteit

Zeker als het om de keuze van een bed gaat. Laat je niet verleiden door de schreeuwerige kortingen van beddenwarenhuizen. Je vindt er 1.001 producten voor torenhoge kortingen, maar de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt is eerder laag. Ga tijdens de solden liever eens naar een speciaalzaak met kwalitatieve bedden. Zo geniet je tegen verlaagde prijzen van een verhoogde slaapkwaliteit. En zo krijg je misschien ook eens de kans om een bed aan te schaffen dat doorgaans niet echt binnen je budget past. Da's pas slim shoppen!

Winkel met je partner

partner winkelen

Tenzij je single bent, koop je een bed best niet alleen. Plan samen met je partner een uitstapje naar de beddenwinkel in je buurt. Het is belangrijk dat je bed zowel voor jou als voor je partner comfortabel ligt. Bij Sleeplife® vind je bijvoorbeeld tal van slaapoplossingen die op elk van jullie afgestemd kunnen worden. Zonder dat jullie het gevoel hebben apart te liggen. Klaar om van je bed een waar liefdesnest te maken? Kom dan met z'n tweeën slaapcomfort shoppen.

Schrijf je in op online nieuwsbrieven

nieuwsbrief

Door je in te schrijven op de nieuwsbrieven van je favoriete beddenwinkel ben je als eerste op de hoogte van de koopjes en de kortingspercentages. Eindelijk kan je dat bed kopen dat al zo lang op je verlanglijstje staat! Niet alleen tijdens de solden, maar ook buiten de soldenperiodes weet je tijdig wanneer er acties zijn.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van onze acties en kortingen

Solden gemist? Ook buiten de solden ben je welkom voor professioneel advies. Kom gerust langs in de winkel in jouw buurt.