Hoe kan ik mijn matras schoonmaken?

Wil je jouw matras schoonmaken? Bij Sleeplife® zijn alle matrassen voorzien van een afritsbare hoes. Daardoor is de hoes makkelijk wasbaar in de wasmachine.

Om je matras schoon te houden, is vooral de matrasbeschermer belangrijk. Die vormt de eerste barrière tegen vocht of vlekken. Je beschermer houdt je matras niet alleen netjes en hygiënisch, hij verlengt ook de levensduur van je matras.

Voorkom vlekken met een matrasbeschermer

Om te voorkomen dat er vlekken van zweet, urine of bloed op je matras ontstaan, rust je je matras best uit met een matrasbeschermer. Liefst een wasbaar exemplaar. Zo kan je de beschermhoes makkelijk verwijderen en vervangen.

Dankzij een matrasbeschermer blijft je matras altijd schoon en verleng je de levensduur ervan. Ze zijn er in verschillende maten en met verschillende eigenschappen. Sommige covers, zoals de Alpura®-hoes, zijn ontworpen om huisstofmijt te bestrijden of om overmatig zweten tegen te gaan. Kies een beschermer die past bij jouw persoonlijke behoeften. En ervaar optimaal slaapcomfort.

onderhoudstips matras

Vind je matrasbeschermer online

Je matras schoonmaken: tips & tricks

Matrashoes wassen

Beschermhoes vergeten? Werd je verrast met een heerlijk ontbijt op bed, maar heb je wat fruitsap gemorst? Rits de matrashoes gewoon af en steek ‘m in de wasmachine. Volg de wasinstructies die aan de binnenkant van de hoes staan. Klaar is kees!

Bij Sleeplife® zijn alle matrassen trouwens uitgerust met zo'n afritsbare hoes (met uitzondering van de Superior Pocket matras).

Matras reinigen met een stofzuiger

Sommige specialisten raden je aan om je matras regelmatig te stofzuigen. Als je last hebt van allergieën, zoals huisstofmijtallergie, doe je er goed aan om dat advies te volgen. Met de stofzuiger verwijder je alle stof, huidschilders en beestjes.

Heb je geen allergie? Dan doe je dat beter niet. De stiksels kunnen loskomen, waardoor je matras sneller verslijt.

nieuwe matras kopen

Tijd voor een nieuwe matras?

Hoe goed je jouw matras ook beschermt, hij gaat natuurlijk niet eeuwig mee. De gemiddelde levensduur van een matras is 10 jaar. Vanaf dan verliest hij heel wat van zijn ondersteunende eigenschappen. Het gevolg? Rug- en nekpijn. Een nieuw exemplaar is dan gegarandeerd een voelbare verbetering voor jouw nachtrust.

Bij Sleeplife® kan je kiezen uit meer dan 40 verschillende matrassen, met unieke eigenschappen en binnen elk budget. Bekijk ze online en kom gerust langs in de winkel in jouw buurt voor vrijblijvend advies.

Bloed- en urinevlekken verwijderen

Zijn er ondanks je beschermhoes of afritsbare matrashoes vlekken op je matras gekomen? Sommige vlekken zijn best lastig te verwijderen. Gouden regel voor het verwijderen van alle vlekken: niet wrijven, maar deppen.

Gebruik ook nooit te veel water op je matras, zodat schimmel geen kans krijgt. Met onderstaande tips krijg je bloed- en urinevlekken in een mum van tijd uit je matras.

  • Urinevlekken: je verwijdert ze best met warm water en baking soda (natriumbicarbonaat). Grotere vlekken behandel je beter met azijn. Maak een katoenen doek nat met water en doe er azijn op. Deppen maar.
  • Bloedvlekken: behandel bloedvlekken zo snel mogelijk, zodat ze geen tijd krijgen om te drogen. Warm water zorgt dat het bloed sneller stolt en je de vlek moeilijk weg krijgt. Gebruik dus koud water.

Deze artikels kunnen je ook interesseren: