seniorenbed kopen

Een seniorenbed, niet alleen voor ouderen

Je voelt je nog jong, beweegt regelmatig en denkt dus nog lang niet aan ouder worden. Laat staan dat je als prille vijftiger al aan een seniorenbed denkt. Maar pssst, wat als we je nu vertellen dat comfortbedden voor iedereen voordelig zijn. Toegegeven, de term seniorenbed klinkt niet bepaald jong en fris. Maar eigenlijk verschillen ze niet zoveel van een gewoon bed. Beter, ze bieden je nog meer comfort.

Op zoek naar een seniorenbed? Breng ons op de hoogte van je komst. Dan maken we voldoende tijd vrij om je uitgebreid te adviseren. Natuurlijk ben je ook zonder seintje welkom in één van onze 19 beddenwinkels.

Wat is een seniorenbed?

Wanneer je op het internet zoekt naar een bed voor ouderen (1 persoons of 2 persoons), zie je vrijwel altijd eerst de klassieke ziekenhuisbedden of zorgbedden. Met uitstaphulp, bedladder of leestafel. Niet aantrekkelijk, zeker als je helemaal niet ziek bent. Gelukkig vind je bij Sleeplife® modellen met een moderne uitstraling. Zo mooi, dat je bijna geen verschil ziet met een standaardbed. Ze zijn alleen hoger, wat het in- en uitstappen vergemakkelijkt. Bovendien kan je ze ook vaak in de hoogte verstellen. We noemen ze daarom ook wel ‘hooglaagbedden’. In onze winkel bekijken we samen met jou wat de ideale instaphoogte voor je nieuwe seniorenbed is.

Seniorenbedden in diverse afmetingen: een- en tweepersoons

Comfortbedden zijn er in verschillende formaten. Zowel eenpersoons- als tweepersoonsbedden kleuren het gamma. Ben je op zoek naar een seniorenbed 90x200, 90x210, 120x200, 140x200 (twijfelaar), 100x200, 160x200 ...? Bij Sleeplife® vind je gegarandeerd een bed op jouw maat.  

Voordelen van een comfortbed of seniorenbed

Een bed op comforthoogte is aan te raden voor iedereen die houdt van extra gemak. Waarom wachten tot je ouder wordt, als je er nu al van genieten kan. Je start de dag niet alleen vol nieuwe energie, je ondervindt ook tal van andere voordelen:

 • dankzij de verhoogde bedrand stap je makkelijker in en uit bed
 • je kan makkelijk onder je bed stofzuigen zonder je rug al te veel te belasten
 • doordat je bed wieltjes heeft, is het verrijdbaar. Daardoor kan je makkelijk je bed verschuiven.
 • minder belasting van je rug wanneer je je bed opmaakt
 • wil je als zwangere vrouw thuis bevallen? Dan is een hoog bed een fantastische meerwaarde.

Geef toe, zoveel extra gemak weiger je toch niet? Zelfs al ben je nog maar 50+ en voel je je nog 3x7. Trouwens, een bed op comforthoogte voorkomt dat je binnenkort met rug- en nekklachten te kampen krijgt. Je wil de komende jaren toch ook nog met je (klein)kinderen ravotten, gaan wandelen met de hond of een rondje gaan lopen?

bed ouderen

Weg met het lelijke ziekenhuisbed. Tijd voor het moderne comfortbed.

Het grauwe verpleegbed dat niet past in je stijlvolle slaapkamer, maakt anno 2017 paats voor moderne seniorenbedden. In licht of donker eik, kunstleer of gestoffeerd, met een hoofdbord naar keuze. Wit, grijs, zwart of een andere kleur? Uiteraard. Ja hoor, zelfs een eenpersoons- of tweepersoonsboxspring met handmatig verstelbare of elektrisch verstelbare bedbodem behoort tot de opties.

Hoe kan je je seniorenbed nog comfortabeler maken?

Om je slaapervaring in een hooglaagbed te maximaliseren, kan je je comfortbed uitbreiden met:

 • een kwaliteitsmatras - met de geschikte vulling en hardheid voor jouw lichaam
 • een topdekmatras - om bovenop je matras te leggen, voor dat extra comfort
 • een dekbed - met de juiste vulling en geschikte warmteklasse
 • een matrasbeschermer - om de levensduur van je matras te verhogen
 • een nachtkastje - handig om je leesbril, boek, leeslampje of medicatie op te leggen
 • uitvalbeveiliging of bedhek - zo rol je tijdens je slaap niet uit bed
   

Een seniorenbed kopen in België? Kom langs in een van onze 19 seniorenbeddenwinkels.

Bij Sleeplife® vind je seniorenbedden die comfort, design en functionaliteit combineren. Onze Ergosleep®-boxsprings kan je namelijk uitrusten met een ‘Comfort Lift’. Een elektrisch verstelbare bedbodem met uitgebreide verstelmogelijkheden. Dooor hem met de gebruiksvriendelijke afstandsbediening op- of neerwaarts te bewegen, gaat in en uit stappen een stuk makkelijker. Er is bovendien een zorgpakket beschikbaar met allerlei zorgondersteunende accessoires. Bezoek de Sleeplife®-winkel in je buurt of maak een afspraak. Onze slaapadviseurs geven je graag persoonlijk advies.