Duurzame keuzes, voelbaar tot in jouw slaapkamer

Duurzaamheid is een verantwoordelijkheid die we bij Sleeplife® niet uit de weg gaan. Want het is niet alleen onze missie om mensen voelbaar beter te laten slapen, we willen ook respect tonen voor onze planeet.

Eerlijk is eerlijk, het is niet altijd eenvoudig om kwaliteit en duurzaamheid te verzoenen bij de productie van slaapcomfort. Toch maken we doorheen onze bedrijfsprocessen tal van ecologische keuzes. En die voel jij ook, tot in je slaapkamer.

Valumat: een tweede leven voor je oude matras

Alle winkels van Sleeplife® zijn Valumat-inzamelpunten. Dat betekent dat we, indien gewenst, je oude matras meenemen wanneer we je nieuw exemplaar leveren. Wij zorgen dan voor een correcte inzameling en recyclage. Op die manier krijgen de materialen van je oude matras een tweede leven. Doordat al onze matrassen zijn uitgerust met een afritsbare hoes, verloopt het recyclageproces trouwens veel vlotter.

Wil je er meer over weten? Bekijk dan zeker onderstaande video.

Kwaliteit gaat langer mee

Slaapoplossingen die met kwalitatieve grondstoffen gemaakt zijn, gaan langer mee. Daarom zoeken we altijd de perfecte mix van kwaliteit en duurzaamheid. Die balans zorgt er bijvoorbeeld voor dat onze matrassen niet alleen supercomfortabel zijn, maar ook liefst 10 jaar meegaan.

Je kan de levensduur trouwens maximaliseren door je Sleeplife®-matras regelmatig te draaien en te keren. Onze matrassen zijn namelijk aan vier zijden omkeerbaar. Alle matrassen beschikken ook over een afritsbare hoes. Ideaal voor het onderhoud van je matras.

Korte logistieke keten

Kortke keten matrasproductie

Het is een bewuste keuze om onze logistieke keten zo kort mogelijk te houden en de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Wist je bijvoorbeeld dat ons volledige assortiment in Europa wordt geproduceerd? De productie van onze matrassen vindt zelfs exclusief in België plaats.

Door met partners dichtbij huis te werken, verminderen we de transportafstanden en de CO2-uitstoot. We kunnen bovendien beter toezicht houden op de productieprocessen en arbeidsomstandigheden.

Duurzame materialen

Duurzaam verkregen dons

Bij Sleeplife ligt de focus op het gebruik van duurzame materialen in al onze producten. Dat betekent dat we bij de productie van onze slaapoplossingen rekening houden met de volledige levenscyclus van onze materialen en afval minimaliseren.

Om boxsprings en lattenbodems te maken is hout nodig. Wij verkiezen hout met een PEFC-label, een garantie dat het afkomstig is van duurzaam beheerde bossen. Omdat we hier veel belang aan hechten, willen we tegen 2024 de omschakeling hebben gemaakt naar 100% PEFC-gelabeld hout. Momenteel zitten we al aan meer dan 50%, dus we zijn op de goede weg.

De manier waarop ons slaapcomfort is opgebouwd, heeft een impact op het recyclageproces. Daarom is de meerderheid van onze matrassen al omgebouwd opdat men de materialen makkelijker kan scheiden en hergebruiken. We schenken ook aandacht aan onze CO2-impact en kiezen voor meer dan de helft van onze latexproducten voor natuurlatex.

Een ander voorbeeld is de diervriendelijke dons die we gebruiken in onze kussens en dekbedden. We vinden het belangrijk dat onze dons op een verantwoorde manier verkregen wordt en daarom werken we alleen met leveranciers die gecontroleerd worden door onafhankelijke instanties.

Wil je meer weten over onze duurzame oplossingen? Vraag er gerust naar in de winkel in jouw buurt.