Wat is het verschil tussen een beddenwinkel en een slaapwinkel?

Op het eerste zicht betekent een beddenwinkel hetzelfde als een slaapwinkel, maar in de praktijk is er een groot verschil tussen beide. Terwijl een beddenwinkel vooral gericht is op het verkopen van bedden, gaat een slaapwinkel, zoals Sleeplife®, op zoek naar een totale slaapoplossing. Jouw persoonlijke ervaring en slaapbehoeften zijn daarbij het vertrekpunt. Het resultaat? Een zalige nachtrust dankzij een slaapsysteem dat écht helemaal bij jou past.

Onze focus ligt op jou

Je bent ongetwijfeld al eens binnengegaan in een typische beddenwinkel. In de toonzaal staan een aantal bedden die allemaal op elkaar lijken, vergezeld van een fiche met technische info. Links en rechts vind je ook wat kussens, dekbedden en dekbedovertrekken. Met een beetje geluk kan je een verkoper aanklampen. Of hij je misschien kan helpen? Zeker, probeer dit bed eens uit. En deze. Of deze. En of je nu goed ligt? Wel euh…

Dat kan beter, vinden wij bij Sleeplife®. Als slaapwinkel* geloven wij in de kracht van persoonlijk advies. Waar gewone beddenwinkels vertrekken vanuit het product (het bed), vertrekt Sleeplife® vanuit jouw persoonlijke slaapbehoeften. Daarom ontwikkelden we de uiterst persoonlijke MAPS-adviesmethode, gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring, productkennis en wetenschappelijk onderzoek rond ergonomie. In de eerste stap van onze adviesmethode luisteren we naar je slaapvoorkeuren en gevoeligheden. Zo krijgen we een goed idee van waar we rekening mee moeten houden bij de keuze van je bed.

Persoonlijk advies

*Psst… om praktische redenen gebruiken we in onze website slaapwinkel, beddenwinkel en matraswinkel door mekaar om Sleeplife® te omschrijven.

Je voelt het verschil

In plaats van je meteen verschillende bedden te laten uitproberen - wat men je in een gewone beddenwinkel laat doen - willen we eerst jouw lichaam nog beter leren kennen. Daarom meten wij je gewicht, lichaamsbouw, voorkeursslaaphoudingen en lichaamsprofiel in onze Ergosleep®-belevingsstudio. In die studio ervaar je zelf het verschil van een bed dat jouw lichaam de perfecte ondersteuning geeft, precies waar dat nodig is. Zo komen we ook jouw SLAAP-DNA® te weten en kunnen we je een bedbodem (boxspring of lattenbodem) en matras voorstellen die volledig op jouw maat zijn afgestemd. Want meten is weten.

Ergosleep®-belevingsstudio

Ruime keuze aan unieke slaapoplossingen

Waar een gewone beddenwinkel haast uitsluitend op het bed focust, besteedt Sleeplife® ook ruime aandacht aan de rest van je slaapcomfort. Zo is het belangrijk om op een hoofdkussen te slapen dat de holle ruimte tussen je hoofd, hals en schouder mooi opvult. En wist je dat de combinatie van het juiste dekbed, bedtextiel en matras-/kussenbeschermer ervoor zorgt dat je ’s nachts nooit te warm of te koud hebt? Dankzij ons ruim assortiment aan uniek slaapcomfort ben je altijd verzekerd van een gepersonaliseerde oplossing.

Sleeplife® slaapoplossingen

Een echte slaapwinkel staat ook stil bij hoe je comfortabel met 2 kan slapen. Slaap jij beter op een harde matras terwijl je partner een zacht exemplaar verkiest? Ben jij een echte koukleum en zweet je wederhelft zich te pletter? Wees gerust, er zijn tal van oplossingen om, ondanks jullie verschillen, toch zalige nachten naast elkaar te beleven.

Je slaapt met garantie

Naast slaapadvies dragen we ook service hoog in het vaandel. Zo laten we je na de (gratis) levering van je nieuw bed niet aan je lot over. We weten namelijk als geen ander dat, los van alle tips, onderzoeken en adviezen, alleen jij kan bepalen of je goed slaapt. Daarom heb je bij Sleeplife® recht op onze goed-slapen-garantie. Daarmee kan je tot twee maanden na levering de kern van je matras eenmalig omruilen. Want net als jij zijn wij pas tevreden als je écht goed slaapt.

Sleeplife® matraswissel

Tijd om eindelijk zalig te slapen?

Kies dan voor een echte slaapwinkel en breng zo snel mogelijk een bezoekje aan de Sleeplife®-winkel in jouw buurt. Maak gerust een afspraak, dan voorzien onze slaapexperts zeker voldoende tijd om je uitgebreid te adviseren. Uiteraard ben je ook zonder seintje meer dan welkom in 1 van onze 19 winkels.