Nieuwe matras testen, zo doe je dat

De grote meerderheid van de mensen die een nieuwe matras willen kopen, neemt in de winkel amper twee minuten de tijd om een matras te testen. Dat is lang niet voldoende. Nochtans is een matras een grote en belangrijke investering. Je slaapt er tenslotte acht uur per dag op. Wil je zeker zijn dat je een goede aankoop doet? We hebben de 5 beste tips om een matras te testen voor je op een rijtje gezet.

Test een matras met comfortabele kleding aan

hoe nieuwe matras testen

Als je matrassen wil vergelijken en testen in een beddenwinkel, dan doe je dat best met comfortabele, loszittende kleding aan. Trek bijvoorbeeld niet je dikste jas aan en zorg dat je broek niet te strak zit. Zo kan je vrijer bewegen en makkelijk verschillende houdingen uittesten.

Doe best ook verse sokken aan, want de kans is groot dat je je schoenen uitdoet als je op een matras gaat liggen. Over schoenen gesproken: vermijd hakken. Zo kan de slaapadviseur beter de instaphoogte van je bed bepalen. Besteed tot slot ook aandacht aan je accessoires. Een kussen uittesten is niet zo comfortabel met een plastic speld in je haar of prikkende oorringen aan.

Neem je tijd om een matras te testen

nieuwe matras checken

Een matras uitproberen in een beddenwinkel is niet altijd vanzelfsprekend. Je vindt het vast een beetje vreemd om in het bijzijn van anderen op een bed te gaan liggen. En bovendien ben je wakker, wat betekent dat je lichaam nooit helemaal ontspannen is. Je houdt veel meer spierspanning vast dan wanneer je slaapt. Het is de taak van de adviseur om je zoveel mogelijk op je gemak te stellen. Probeer zo goed mogelijk te ontspannen. Neem vervolgens je tijd om op de matras draaien en je favoriete lighouding aan te nemen. Ga daarna onmiddellijk naar de volgende matras en doe precies hetzelfde. Heb geduld en je zal voelen welke matras jij het meest comfortabel vindt.

Laat je slaapprofiel meten

ergosleep® cocoon

Je keuze wordt nog betrouwbaarder als men in de winkel je slaapprofiel meet. Zo heb je in alle Sleeplife®-winkels een Ergosleep® Cocoon. Een studio waarin je zelf het belang van een correcte ondersteuning ervaart. Je treedt binnen in een gezellige cabine waar een bed staat en wordt uitgenodigd om verschillende lighoudingen aan te nemen. Vervolgens wordt je SLAAP-DNA® automatisch bepaald. Op basis daarvan stelt de slaapadviseur een aantal geschikte matrassen voor én stelt hij je bedbodem in. Helemaal op maat van je lichaam.

Laat je uitgebreid adviseren door een specialist

Jammer genoeg gebeurt het nog te vaak dat je er bij je matraskeuze alleen voor staat. In een goede beddenwinkel word je niet aan je lot overgelaten. Integendeel, een echte slaapexpert kent zijn vak en geeft je persoonlijk advies. Hij neemt de tijd om naar je te luisteren, stelt gerichte vragen en analyseert je voorkeuren en behoeften. Als hij je op basis daarvan professioneel begeleidt naar de meest geschikte matras, is de kans groot dat je de juiste keuze maakt.

Vraag of je recht hebt op een omruilgarantie

Onderbouwd advies en een meting van je slaapprofiel vergroten de kans dat je naar buiten gaat met dé ideale matras, maar ze geven geen garantie. Hoe weet je dat nu 100% zeker? In sommige winkels geniet je een omruilgarantie of ‘goed-slapen-garantie’. Bij Sleeplife® kan je daarmee de kern van je matras omruilen voor eenzelfde exemplaar met een andere hardheid. En dat tot twee maanden na levering. Zo weet je zeker dat je een matras koopt die volledig bij je past.

Nieuwe matras kopen? Kom gerust langs. We begeleiden je graag naar het perfecte exemplaar.