Hoe kies ik mijn ideale matras?

Hoewel een bed of een boxspring kopen moeilijker lijkt dan het kopen van een matras, beslis je best niet te snel. Wil je een nieuwe matras kopen? Ga dan op zoek naar een matras die bij jouw lichaam past. Een exemplaar dat je rugwervels in een natuurlijke vorm brengt en je lichaam perfect ondersteunt. Waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe matras?

hoe kies je de juiste matras

Kies de juiste vulling

Bij Sleeplife® vind je meer dan 40 soorten latex-, pocketveren- en Foam-matrassen (hoogwaardige koudschuimmatrassen). Stuk voor stuk kwaliteitsmatrassen in verschillende diktes, hardheden en formaten (matras 90x200; matras 120x200; matras 140x200; matras 160x200; matras 180x200, enz.). Of je nu op een eenpersoonsbed, een tweepersoonsbed of een twijfelaar bed slaapt: voor elk bed een matras. Ontdek ons uitgebreide gamma op de website of in de winkel.

1. Latexmatras

Ga in onze winkel gerust eens op een latexmatras liggen. Je voelt meteen dat die feilloos de contouren van je lichaam volgt. Zonale drukpunten, zoals je schouders en heupen, worden goed opgevangen. Het natuurlijke materiaal is tegelijk erg vormvast en soepel. Daardoor houdt het je wervelkolom altijd in een natuurlijke balans en biedt het een constante, actieve ondersteuning. Op voorwaarde dat je over een goede bedbodem beschikt natuurlijk. Dankzij die flexibiliteit buigt je matras trouwens makkelijk mee met een verstelbare lattenbodem. Gezond én handig dus.

2. Pocketverenmatras

Veerkracht. Dat is het eerste dat opvalt als je op een pocketmatras gaat liggen. Dat is logisch, want dit type matras is voornamelijk opgebouwd uit springveren. Doordat de veren in aparte zakjes verpakt zijn, bewegen ze losser van elkaar. Hierdoor vormt de matras zich mooi naar je lichaam. En dankzij de drukverdeler en verschillende comfortzones krijgt je lichaam overal de juiste ondersteuning. Een van de grootste voordelen van een pocketmatras? Dat is ongetwijfeld het uitzonderlijk ventilerende en antitranspirerende vermogen. Ideaal als je veel zweet of snel warm hebt ’s nachts.

matras met pocketveren

3. Traagschuimmatras

Een traagschuimmatras vormt zich onder invloed van warmte en druk naar je lichaam. Afhankelijk van de kamertemperatuur en naarmate je er langer op ligt, wordt ze zachter en ligt ze erg comfortabel. Ze slaat je lichaamswarmte op, waardoor ze je de hele nacht lekker warm houdt. Geweldig als je een koulijder bent. Nog beter als je langdurig moet neerliggen, want door haar drukverlagende werking neutraliseert dit type (topdek)matras alle drukpunten.

4. Foam-matras (koudschuimmatras)

Een Foam-matras (of hoogwaardige koudschuimmatras) beschikt over een open celstructuur. Dat zorgt voor een hoog ventilatievermogen en een hoge veerkracht. Vandaar dat Foam of koudschuim ook wel HR-schuim genoemd wordt (High Resilience). Een Foam-matras of koudschuimmatras biedt hoogwaardig ligcomfort, gaat lang mee en garandeert maximale ondersteuning. Het wordt nog fijner om erop te slapen als je weet dat een Foam-matras (koudschuimmatras) ook budgetvriendelijk is.

5. Topdekmatras

Wil je nog meer slaapcomfort? Een topper maakt je slaapbeleving net iets luxueuzer. Daarnaast biedt een topdekmatras extra ondersteuning en ligcomfort, is ze makkelijk te keren en te luchten en verlengt ze de levensduur van je matras. Bij Sleeplife® heb je keuze tussen toppers uit latex, Foam of traagschuim. Let wel, een topper is geen vervanger voor een versleten matras. Als je matras zijn beste tijd gehad heeft, investeer je best in een nieuw exemplaar.

topdekmatras

Een stevige of zachte matras?

Of je beter een stevige of een zachte matras kiest, hangt af van je lichaamsbouw. Ben je licht en tenger gebouwd, dan heb je een zachtere en soepelere ondersteuning nodig dan iemand die zwaarder en breder is.

Harde of zachte matras?

Kies elk jullie eigen matras

Hoewel jij en je partner perfect bij elkaar passen, zijn jullie beiden heel verschillend. Wellicht ook in wat jullie matrasvoorkeur betreft. Zo is de een zwaarder of breder dan de ander. En misschien slaap jij liever op een zachte matras, terwijl je wederhelft een steviger exemplaar verkiest. Kies gerust elk voor jullie eigen ideale matras (en matrasbeschermer). Zo genieten jullie samen evenveel van jullie nachtrust.

Voel je de scheiding liever niet? 

Sleeplife® ontwikkelde verschillende oplossingen, waardoor jullie elk op jullie eigen matras kunnen slapen, zonder de spleet tussen de twee matrassen te voelen.

gleuf tussen twee matrassen wegwerken

Bij Sleeplife® gaan we samen op zoek naar een matras die bij je past. Onze missie is pas geslaagd als die volledig aan je wensen voldoet.

We maken graag tijd om je uitgebreid te adviseren bij de keuze van de perfecte matras.