Je bed moeiteloos én stijlvol opmaken

’s Avonds lekker onder de wol kruipen in een fris opgemaakt bed. Heerlijk is dat. De lakens verversen daarentegen, is de minder leuke kant aan het verhaal. Het gesukkel om je dekbed netjes in je dekbedovertrek te steken, is een herkenbare frustratie. Met als resultaat dat het voor velen een karwei is die zo lang mogelijk wordt uitgesteld. Toch is het belangrijk om je bed regelmatig te verschonen, want een gezonde slaapomgeving is onmisbaar voor een goede nachtrust. We delen daarom een ultieme lifehack om je lakens in no-time te verschonen en daarbovenop geven we tips om je bed feilloos op te maken.

Bed opmaken en verschonen

Het belang van je bed verschonen

Regelmatig je bed verschonen is een absolute must om een hygiënische slaapomgeving te garanderen.   Elke nacht verlies je tijdens het slapen transpiratievocht (soms wel tot 2 liter) dat wordt opgenomen door je beddengoed, je dekbed en je matras. Ook dode huidcellen en speeksel blijven achter in je bed. Als je weet dat we dagelijks gemiddeld zo’n 7 à 8 uur in bed liggen, is het voor de hand liggend dat het al snel een broeihaard van bacteriën wordt. Om nog maar te zwijgen over de huisstofmijt. Heb je last van huisstofmijtallergie? Geregeld je lakens verversen is cruciaal om de huisstofmijt te bestrijden. Ontdek hoe vaak je je bed moet verschonen om goed en gezond te slapen.

Enkel en alleen je beddengoed op tijd en stond vervangen, is natuurlijk niet voldoende. Vergeet ook zeker niet je matras, dekbed en hoofdkussen(s) tijdig te reinigen. Dat hoeft niet zo vaak als je lakens, maar wel genoeg om optimale hygiëne te verzekeren. Is het al even geleden dat jouw dekbed grondig onder handen werd genomen? Bij Sleeplife® kan je altijd terecht voor een professionele donsreiniging van je favoriete dekbed. In het geval van een huisstofmijtallergie, is een behandeling met probiotica aan te raden. Om de goede staat van je matras en kussens optimaal te behouden, raden we aan om een matras- en kussenbeschermer te gebruiken. De levensduur van je matras kan je trouwens aanzienlijk verlengen door je matras goed te onderhouden.

Matrasbeschermer voor je matras

Lifehack: zo vervang je je beddengoed zonder gedoe

Iedereen heeft een eigen methode wanneer het op het verschonen van de lakens aankomt. Een vrij bekende aanpak is de volgende: je dekbedovertrek binnenstebuiten keren, je armen in de uiterste hoeken steken, de hoeken van je dekbed vastgrijpen en vervolgens het dekbedovertrek eroverheen laten vallen. Doorgaans best praktisch voor een eenpersoonsdekbed, maar niet altijd handig voor een tweepersoonsdekbed. Om je het geworstel te besparen, laten we je graag kennismaken met de ‘burrito-methode’. Een techniek waarbij je je dekbed als het ware in je dekbedovertrek rolt. Benieuwd hoe dat mogelijk is?  

Zo gaat het in z’n werk:

  1. Keer je dekbedovertrek binnenstebuiten en leg hem op je matras met de opening aan het voeteneinde van je bed.
  2. Leg je dekbed er bovenop en maak de hoeken van je dekbed vast aan de hoeken van je dekbedovertrek, bijvoorbeeld met wasknijpers of veiligheidsspelden.
  3. Ga aan het hoofdeinde staan en rol je dekbed en dekbedovertrek stevig op (als een burrito) tot aan het voeteneinde.
  4. Neem de opening van je dekbedovertrek beet en trek het over de volledige rol. Nu zie je de buitenkant van je dekbedovertrek.
  5. Rol tot slot terug uit richting het hoofdeinde en voilà: je dekbed zit helemaal perfect in een kersvers jasje.
     

Dankzij deze effectieve en snelle methode vervang je je beddengoed in een handomdraai. Nog een voordeel van de ‘burrito-techniek’: je kan het perfect in je eentje. Wachten tot je partner, of een andere helpende hand, thuis is om de lakens te helpen verversen is helemaal niet nodig. Opzien tegen je bed verschonen is voorgoed verleden tijd.

Lakens verversen burrito methode

Tips voor een mooi opgemaakt bed

Je bed vlotjes verschonen is één ding. Het opmaken ervan is weer wat anders. Wil je graag slapen in een bed dat precies uit een interieurtijdschrift geplukt is? Een bed dat feilloos is opgemaakt, net als een luxueus hotelbed? Met onze opmaaktips tover je je eigen bed om tot een echte blikvanger in je slaapkamer. Strak, stijlvol en uitnodigend. Een streling voor het oog en zalig om in te slapen.

1)    Zorg voor een passend dekbed

Ja, ook je dekbedkeuze is belangrijk voor de uitstraling van je bed. Vooral de grootte zal bepalend zijn voor een geslaagde look. Een dekbed dat te groot of te klein is ten opzichte van je matras, zal eerder slordig ogen. Bekijk daarom de afmetingen van je matras en kies op basis daarvan een dekbed met het juiste formaat. Bij Sleeplife® hebben we een ruime keuze aan dekbedden in verschillende afmetingen en met specifieke eigenschappen. Wanneer je bij ons langskomt, staan onze slaapadviseurs klaar met persoonlijk en professioneel advies. Zo ga jij naar huis met het perfecte dekbed op maat. Zowel qua formaat als comfort.

2)    Ga voor kwalitatief beddengoed

Het eerste wat in het oog springt, is natuurlijk het dekbedovertrek waarin je bed gehuld is. Mooi, kwalitatief bedtextiel dat past bij je bed en slaapkamer is essentieel, zeker wanneer je bed een echte eyecatcher moet zijn. De kleur(en), de print of het motief, het materiaal… Elk detail draagt bij tot de uiteindelijke uitstraling en feel. Wist je dat Sleeplife® het grootste aanbod beddengoed in België heeft? Gemaakt uit verschillende materialen en in alle mogelijke stijlen. Bij ons vind je zeker een dekbedovertrek die perfect matcht met jouw noden en smaak.

Mag het voor jou echt wel wat exclusiever zijn? Ontdek dan de Sleeplife® Impressions. Een collectie dekbedovertrekken volledig in lijn met de laatste modetrends, speciaal uitgezocht door onze stylisten. Beddengoed in de fijnste materialen, met de mooiste patronen en in alle dimensies. Welke Impression je ook kiest voor je bed, je slaapkamerinterieur wordt naar een hoger niveau getild.

3)    Werk af met accessoires  

Voor de finishing touch zijn de gepaste accessoires nodig. Laat de stylist in je los en drapeer bijvoorbeeld een plaid of bedsprei over je bed. Strak of eerder nonchalant, dat bepaal je gewoon zelf. Speel daarnaast met kleurencombinaties en varieer met stoffen en structuren. Dat maakt het geheel veel modieuzer en verfijnder. Gebruik tot slot verschillende sierkussens om je bed een weeldige en luxueuze uitstraling te geven.

  • Een extra tip: leg een rolkussen tegen je hoofdbord aan om je kussens mooi rechtop te laten staan. Bovendien lig je dankzij dat kussen perfect om tv te kijken of een boek te lezen, zonder nekpijn.  

Kan jouw slaapkamerinterieur wel nog wat extra accessoires gebruiken? Bekijk dan zeker ons assortiment en ontdek echte must-haves voor in je interieur.

Accessoires slaapkamerinterieur

Wil je graag nog meer inspiratie en advies rond het inrichten van je slaapkamerinterieur? Ontdek dan al onze tips voor een gezellige slaapkamer. Zo maak je van jouw slaapkamer een ruimte die bij je past en waar je je goed voelt. Wedden dat je voortaan met volle goesting je bed ververst en opmaakt?