5 tips voor een gezellige slaapkamer

Herinner je nog je die tijd, toen je je terugtrok in je slaapkamer om in je dagboek te schrijven of om eens goed uit te huilen nadat je een blauwtje gelopen had? Misschien is je slaapkamer nog altijd je favoriete plekje. Om even alleen te zijn, plannen te maken voor de toekomst of gewoon eens goed uit te slapen in het weekend. Ongeacht de grootte ervan is onze slaapkamer een plek waar we helemaal onszelf kunnen zijn. Een veilige, rustige haven. Intiem en persoonlijk. Daarom is het ook zo belangrijk dat je slaapkamerinterieur helemaal bij je past. Dankzij deze 5 geweldige tips doe jij heel wat slaapkamerinspiratie op om je kamer superknus en gezellig in te richten. Of het nu winter, herfst, lente of zomer is.

gezellige slaapkamer inrichten

Vorm je een beeld over de stijl van je slaapkamer en –meubilair

‘Bezint eer ge begint.’ Vooraleer je begint met de inrichting van je slaapkamer is het belangrijk om even stil te staan bij de richting die je uit wil. Droom je van een landelijke slaapkamer, een moderne of Scandinavische slaapkamer? Laat je inspireren door de leukste slaapkamerideeën op Pinterest. Of doe lekker ouderwets en maak een knip-en-plak-collage van leuke interieurideeën die je in magazines vindt.

inspiratie slaapkamer

Maak van je bed dé eyecatcher van je slaapkamer

Als je denkt aan slaapkamerinterieur denk je meteen aan allerlei leuke accessoires en slaapkamermeubels, maar eigenlijk is een mooi bed het belangrijkste meubel in de hele slaapkamer. Het is het middelpunt van de ruimte en verdient de nodige aandacht. Hou je van strak minimalistisch of juist van robuust en royaal? In sommige slaapwinkels, zoals Sleeplife®, kan je je eigen bed samenstellen. Mix & match met een hoofdbord, stof en poten naar keuze. Maakt niet uit of je voor een boxspring of lattenbodem gaat. Alles kan. Alles mag. Laat je inspireren door de vele beddesigns en afwerkingen in stof, lederlook of hout. Doe je ding. En creëer zo je eigen unieke slaapwereld.

Natuurlijk is er meer dan alleen het uiterlijk van je bed. Je bed mag nog zo stijlvol zijn, als het niet comfortàbel ligt, heb je er niet veel aan. In tegendeel, je krijgt slaapproblemen of rugpijn. Een optimale ondersteuning komt dus op de eerste plaats. Kies daarom je boxspring of lattenbodem eerst op basis van het ligcomfort. En denk daarna pas aan het design ervan.

Tips voor een gezellige slaapkamer

Verf of behang de muur achter je bed

En dan is er nog de kleur van je slaapkamer. De kleur bepaalt een groot stuk van de sfeer die je kamer uitstraalt. De meeste mensen gaan voor lichte kleuren. Een fantastische keuze, want lichte kleuren zoals pastelkleuren, creëren rust en harmonie. Wil je toch graag een donkere tint op je slaapkamermuren? Dan verf of behang je best één muur, en wel liefst de muur achter je bed. Van een gekleurde muur word je namelijk onrustiger en zo hoef je er vanuit je bed niet tegenaan te kijken. Maar voor de algemene sfeer werkt een gekleurde muur wel bevorderend.

verf inrichting slaapkamer

Sierkussens, plaids en andere accessoires

De interieurmagazines staan er vol van: bedden vol kussens. Vraag jij je af wat daar in hemelsnaam het nut van is? Op het eerste zicht lijken ze misschien niet zo praktisch, maar ze geven je slaapkamer wel een ontzettend gezellige uitstraling. Moet je dan op al die kussens slapen? Natuurlijk niet. Ze heten niet voor niets ‘sierkussens’. Slaapkamerdecoratie dus. Als je gaat slapen, gooi je de kussens gewoon van het bed af. Naast sierkussens zie je ook vaak dat plaids en spreien de bedden sieren. Voor als je het te koud hebt? Kan nuttig zijn, maar eigenlijk zijn ze puur decoratief. In de winter kies je voor bijvoorbeeld voor een wollen of fluffy exemplaar voor een extra warme toets. In de zomer is een katoenen sprei een echte aanrader.

Onze tip: Span de plaid niet over de gehele breedte en lengte van je bed. Dat zorgt voor een te strak effect. Drapeer de plaid in plaats daarvan losjes over het uiteinde van je bed. Meer bepaald over één welbepaalde hoek. Zo creëer je een gezellige nonchalance waaraan je niet kan weerstaan.

Sierkussens en plaids geven vooral je bed een persoonlijke touch. Maar rond je bed is er nog heel wat onbenutte ruimte. Ook die kan je knus aankleden met stijlvolle accessoires. Denk maar aan een aantal fotokaders aan de muur, een elegant vaasje aan het raam, een designstoel in een leeshoekje of een karaktervol vloerkleed onder je bed. Let wel dat je niet overdrijft, want zo gaat je slaapkamer er snel rommelig uitzien. Eenvoud siert. Altijd.

Tips voor een gezellige slaapkamer

Combineer met passend bedlinnen

Rustgevende kleuren, zachte verlichting, leuke accessoires en een comfortabel en stijlvol bed. De toon is gezet. Of toch bijna. Je slaapkamer is dan wel ingericht, maar heb je al stilgestaan bij je beddengoed? Een dekbedovertrek dat vloekt bij je interieur … Not done! Gelukkig bestaat er beddengoed in de mooiste kleuren, prints en materialen. Bedtextiel dat bovendien aanvoelt als zonnestralen op je huid. Ben je benieuwd naar de nieuwste tendensen in dekbedovertrekken deze winter? Wij selecteerden de mooiste fashiontrends voor je bed en bundelden ze onder Sleeplife® Impressions.

Onze tip: als je een rustige en neutrale slaapkamer hebt, kan je van je bed een eyecatcher maken door een dekbedovertrek met een opvallende print of kleur te kiezen. Is je slaapkamer iets drukker ingericht? Dan is een dekbedovertrek in een neutrale of effen kleur een voltreffer.

Sleeplife® bedtextiel

Laat je inspireren door de mooiste interieurideeën.